Ватажки «ДНР» і «ЛНР» передадуть Медведчуку 4 полонених

Ватажки «ДНР» і «ЛНР» передадуть Медведчуку 4 полонених

Ватажки так званих «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник дали Віктору Медведчуку згоду на звільнення чотирьох утримуваних осіб.




Про це йшлося на їхній зустрічі в Мінську, повідомляє російський ТАСС.


«Сподіваємося, що звільнення чотирьох осіб дозволить стимулювати Україну і перейти до обміну всіх встановлених на всіх встановлених. Це доцільно», – відповів Пушилін на прохання українського політика й кума президента Росії Медведчука.

За словами Пасічника, чотирьох людей буде у п’ятницю передано в Мінську Медведчуку.



ТАСС називає це «жестом доброї волі» з боку Пушиліна й Пасічника.

Медведчук зазначив, що «українська сторона продовжує вивчати списки з обміну з ЛНР і ДНР».

Він припустив, що українська влада продовжить проти нього кримінальне переслідування через домовленості з Донбасом, але це його «не зупинить».

Соратник Медведчука по партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабинович оприлюднив у Facebook список із чотирьох імен.

Список Рабінович ніяк не коментує, але в ньому значаться Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв та Максим Горяінов.

 

Віктор Медведчук на брифінгу, який показав близький до нього канал «112 Україна», дав зрозуміти, що вів переговори з особистої ініціативи – і звільнення буде одностороннім.

Він зазначив, що минуло рівно півтора року з останнього обміну, який був 27 грудня 2017 року.

За словами Медведчука, були домовленості про обмін на першому етапі 306 на 74 осіб, а на другому етапі – «всіх установлених на всіх установлених». Цей обмін нібито мав відбутися в січні-лютому 2018 року, але не відбувся через позицію президента Петра Порошенка.

Проросійський політик зазначив, що з травня 2018 року перестав їздити до Мінська.

«Після приходу нового президента Володимира Зеленського він, на жаль, теж у цих питаннях не зрушив із місця. Ця формула була і є прийнятною і вона може бути реалізована», – заявив він.

«Тому я звернувся до Леоніда Івановича і до Дениса Володимировича, побачивши, що пан Зеленський не збирається, в тому числі, звільняти чи проводити обміни», – пояснив Медведчук.

 

«Остання наша зустріч із Пушиліним Денисом Володимировичем 7 червня на полях Міжнародного економічного саміту в Санкт-Петербурзі теж стосувалася цього питання. Я звернувся з проханням про звільнення окремих громадян України, які утримуються в Донецьку й Луганську», – сказав він.

«Подібний крок, мотивував я, був би одностороннім, але важливим гуманітарним кроком із боку Донецька й Луганська», – уточнив Медведчук.

Зазначимо, що пожвавлення теми звільнення полонених відбувається напередодні парламентських виборів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий