Вчені з’ясували, яка робота викликає безсоння і кошмари

Нове дослідження допомогло визначити, які психологічні і соціальні чинники, пов’язані з роботою, призводять до проблем зі сном у співробітників.




На думку вчених з Університету Осло в Норвегії, такими факторами є велике навантаження, недостатній контроль за виконанням рішень, рольові конфлікти і брак підтримки з боку начальства. Результати були опубліковані в журналі Sleep.


У дослідженні взяли участь більше 5000 норвезьких співробітників з 63 компаній, що працюють у різних сферах. Учасникам пропонувалося заповнити анкету на початку проекту і через два роки після цього.

Співробітників запитували, як часто за останні чотири тижні вони не могли заснути або страждали від тривожних снів. Інші питання в анкеті стосувалися 13-ти різних факторів, що характеризують роботу і характер відповідальності учасників.



Автори дослідження закликають роботодавців звернути увагу на робочі ситуації, які викликають стрес і проблеми зі сном у співробітників, що, в свою чергу, призводить до зниження продуктивності і зростання кількості використаних лікарняних.

Источник: news.vash

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий