Відновити газові стосунки з Путіним: Данилюк зробив рішучу заяву

Відновити газові стосунки з Путіним: Данилюк зробив рішучу заяву

Газові переговори про збереження транзиту газу після 2020 року між Україною і Росією відбудуться тільки після призначення нового парламенту. Про це секретар РНБО Олександр Данилюк заявив в ефірі Радіо НВ.




«Нам важливо зберегти транзит. Це не тільки надходження близько 3 млрд дол., що ми втратимо, якщо не буде транзиту. Це також питання нормального функціонування ГТС, а також — геополітики. Для цього треба провести переговори з постачальником, РФ. Ці переговори відбудуться», — сказав Данилюк.

За його словами, переговори пройдуть, коли буде сформований новий уряд.


«Буде призначено нового міністра енергетики, який відповідатиме за цей процес переговорів. Зараз ми оцінюємо різні сценарії. З нашої сторони повинні бути виконані певні умови. Одна з них — до кінця року має бути завершений анбандлінг. Це дозволить створити умови для конкуренції на ринку газу, щоб мали рівний доступ всі постачальники газу», — пояснив Данилюк.

Крім того, Україна не розглядає варіантів додаткового залучення посередників для переговорів.

«Переговори йдуть між НАК «Нафтогаз України» та Газпромом, а також між двома урядами. Місце для якихось третіх сил, тим більше політичних, не передбачено і бути не може», — уточнив секретар РНБО.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий