Вінниця вивчала європейський досвід у сфері працевлаштування

У Вінниці Спілка молодіжних організацій Вінничини в рамках проекту «Скорочення відстані до ринку праці для молодих людей з ризиком безробіття та соціальної ізоляції – дистанційна освіта та скоординовані заходи, прийняті регіональними мережами зацікавлених сторін»  (іgma3) співпрацює із Folkuniversitetet зі Швеції за для збільшення працевлаштування та зменшення безробіття (програма Еразмус+).




Як відомо кожний другий українець має вищу, при чому часто не одну, а дві і більше. При цьому майже 100% випускників стикаються із проблемою працевлаштування. Як наслідок, здавалось би кваліфікована робоча сила працює там, де можна було би і без диплома.


Саме вищеописану проблему будуть вирішувати організатори даного проекту.

Проект іgma3 реалізовуватиметься в семи країнах (Греції, Норвегії, Кіпру, Іспанії, Нідерландах, Україні та Швеції.



Завдання проекту полягатиме у навчанні працівників центрів зайнятості, ВНЗ, організацій з підготовки фахівців за однією методологію.

На жаль,чимало студентів ВНЗ самі винні у тім, що їх не хочуть брати на роботу. Після переходу української економіки на ринкову, люди швидко звикли до різноманіття на ринку послуг і товарів, але так і не навчилися бути відповідальними за своє життя — цілком, чекаючи, що держава, ВНЗ має забезпечити їх роботою. Роботодавці зацікавлені у навичках, мотивації, але точно не у наявності вашого диплому як підтвердження 5 років студентського життя.

 

vsemisto-vn

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий