Володимир Зеленський подав в суд на телеведучого: в чому суть позову

Володимир Зеленський подав в суд на телеведучого: в чому суть позову

Засідання суду між Зеленським та Поярковим має відбутися в Києві ще до кінця червня




Президент України Володимир Зеленський подав в суд на ведучого телеканалу «Прямий» Сергія Пояркова. Справа буде розглядатися у Шевченківському районному суді міста Києва 30 червня.


Дані про позов з’явилися в реєстрі судових справ. Володимир Зеленський вказаний потерпілим, а Сергій Поярков – обвинуваченим. Суть позову – погроза або насильство щодо державного або громадського діяча.

Більш детального пояснення в матеріалах суднового реєстру немає, але швидше за все позов пов’язаний з тим, що Сергій Поярков дозволив собі нешанобливо відгукуватися про президента в ефірі програми.



На початку січня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Прямий» через скарги на ведучого Сергія Пояркова. Він в ефірі програми почав ображати Володимира Зеленського і назвав його «маленьким чмом» і «криворізьким ссикунчиком». Також Поярков дозволив собі грубощі щодо батька президента України та назвав його «тупим».

Варто відзначити, що це не перша конфліктна ситуація у Сергія Пояркова та Володимира Зеленського. Раніше він назвав президента «брехливым тупорилим сучонком» через те, що Зеленський звернувся до Нацкорпусу і добровольців у Золотому Луганській області на «ти». За даним фактом відбувся суд і Пояркову обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У позові було вказано, що Поярков погрожував Зеленському фізичною розправою.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий