Внаслідок вибуху водій машини загинув, а сам Прілєпін вижив. Однак для його транспортування знадобився вертоліт. Уже в медзакладі пропагандиста прооперували та ввели у медикаментозну кому, про що повідомили російські ЗМІ, пише 24 Канал.


Як пройшла операція

Щоб надати допомогу пропагандисту, медики доправили його до Нижегородської обласної клінічної лікарні імені Семашка. Саме там Прилєпіна й прооперували.

Після операції Захара Прилєпіна відвідав губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін. Він повідомив, що місцеві медики у консультаціях із московськими федеральними центрами «зробили все можливе», а саме провели діагностику та провели оперативне втручання. При цьому, за словами губернатора, передусім мовиться про фіксацію переломів.



За даними Нікітіна, операція пройшла успішно. Одразу після неї Прилєпіна ввели у медикаментозну кому, щоб стабілізувати стан.

За словами агента пропагандиста, 7 травня медики повинні вирішити, чи транспортувати Прилєпіна до Москви. А зараз він закликав населення країни-вбивці молитися за українофоба.

У якому стані Прилєпін потрапив до лікарні

Зазначимо, що внаслідок вибуху пропагандист отримав переломи ніг та струс мозку. За словами російських пропагандистів, що на момент госпіталізацій той був притомний і нібито сам спілкувався з медиками.

О 17:47 пропагандисти заявляли, що українофоб Прилєпін має важку поєднану травму. Окрім переломів ніг та струсу мозку у нього діагностували:

  • контузію (забій) легень,
  • мінно-вибухові поранення,
  • численні переломи,
  • забиті місця.

Що відомо про підрив автомобіля Прилєпіна: коротко

  • Прилєпін їхав в авто Audi Q7. О 10:40 6 травня воно вибухнуло, адже під його капот було закладено вибухівку.
  • Від вибуху автомобіль перекинувся. Ба більше, під машиною утворилася вирва діаметром приблизно 1.5 метра та 0,7 метра глибиною.
  • Варто зауважити, що до вибуху в автомобілі знаходилося троє людей. Окрім водія, який загинув на місця, та пропагандиста тамбула й донька Прілєпіна. Однак вона вийшла з авто за 10 хвилин до вибуху.
  • Після вибуху партизанський рух «Атеш» розповів, що слідкував за кремлівським посіпакою від початку 2023 року. За їхніми словами, відчуття щодо підриву українофоба було давно – він «рано чи пізно» мав статися.