Як вагітній жінці забезпечити повноцінне харчування?

Як вагітній жінці забезпечити повноцінне харчування?

Це питання важке й просте одночасно. Просте, тому що достатньо повноцінно і збалансовано харчуватися, опираючись на класичні рекомендації фахівців, не вживати шкідливих продуктів, не мати шкідливих звичок і підтримувати водний баланс. На жаль, найголовніший пункт, а саме – отримання повноцінного комплексу корисних речовин, виповнити дуже складно абсолютній більшості жінок, що мешкають у містах, бо якість багатьох продуктів харчування є незадовільною.




Що з приводу харчування думають лікарі?

Лікарі-гінекологи також вважають, що до повноцінного харчування варто додати лише фолієву кислоту та вітамін D для правильного розвитку дитини. Але абсолютна більшість фруктів, овочів та злаків, що реалізуються на ринках та магазинах, мають невисоку корисність, бо вирощують їх з використанням великої кількості хімічних добрив, інсектицидів, прискорювачів росту й ін. А збирають врожаї задовго до досягнення стиглості, щоб товарний вигляд зберігався як найдовше.


Саме тому абсолютна більшість лікарів рекомендує вагітним жінкам, а також тим, хто планує вагітність, вживати комплекси вітамінів для майбутніх матусь. Хоча всі полівітаміни розроблені з оглядом на потреби матері й дитини, але найкращим варіантом вважаються ті комплекси, що враховують потреби під час різних періодів. Саме таким є комплекс Femibion.

Особливості Фемібіону

Комплекс полівітамінів включає:



  • Фолієву кислоту;

  • Вітаміни;

  • Пантотенову кислоту;

  • Йод;

  • Омега-3 жирну кислоту.

Важливо зазначити, що Омега-3 жирної кислоти не так багато у сучасних видах навіть червоної риби, яка доступна наразі в супермаркетах. Це спричинено тим, що така риба (наприклад, лосось) вирощується на комбікормах, і через це, замість Омеги-3, в ній накопичується Омега-6. Для того щоб у рибі була Омега-3, вона повинна харчуватися глибоководним планктоном, тобто необхідний відлов риби, а не вирощування на фермах.

І ці мікроелементи знаходяться в оптимальних кількостях під час різних етапів розвитку дитини:

  • Фемібіон 1 розроблено для забезпечення матері та дитини під час найважливішого етапу – періоду закладки органів дитини, що триває до 13 тижня вагітності. До того ж варто починати прийом заздалегідь, на етапі планування, бо деякі речовини мають накопичитись в організмі жінки.

  • Фемібіон 2 призначений для задоволення потреб матері й маляти під час активного зростання всіх органів дитини. Комплекс приймають до пологів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий