Юна героїня: як 14-річна дівчинка з Харківщини врятувала від пожежі цілу родину (відео)

Юна героїня: як 14-річна дівчинка з Харківщини врятувала від пожежі цілу родину (відео)
Рятувальники планують нагородити дівчинку за відважність та рішучість

Хата без вікон, а поряд причеп із мотлохом, який пошкодив вогонь. Нічну пожежу на цій вулиці у селі Гроза на Харківщині запам’ятають надовго – сусіди досі не можуть оговтатися від пережитого..




Хата Ольги – поряд із погорільцями. Розповідає – у будинку мешкає родина – мати з трьома дітьми. Наймолодшому сину – рік, його брату – 12, а найстаршій – Віолеті 14 років. Саме вона стала рятувальницею родини.


«Вона проснулася, каже мені стало важко дихать, глаза стали різать. Вона взяла з кроватки маленького Сашу, годік йому. Побудила Даню, Нікіту. До мами вона вже не той. Сожителя її вона розбудила, і він вже її витяг», – розповідає сусідка Ольга.

Співмешканець мами під час пожежі дістав опіки – нині його госпіталізували. Мати про подію нічого розповідати не хоче і дітям заборонила. Рятувальники припускають, що займання сталося через обігрівач. Хату затягнуло димом. У такій ситуації навіть дорослий може розгубитися –кажуть вогнеборці.



«Ця дівчина врятувала життя усій сім’ї. І, враховуючи те, що там горіло – це пластикові вироби, це їдкий дим і чадний газ. Це кожну хвилинку могла статися трагедія. Як вона каже – я зразу взяла і зразу іншого хлопця взяла і ще пожежні звернули увагу, що вона як доросла людина все розповідає. Як доросла людина слідкує за своїми братами», – каже помічник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін.

Рятувальники планують нагородити дівчинку за відважність та рішучість. Зустрінуться з юною героїнею після закінчення карантину. А погорільці до власного помешкання зможуть повернутися до кінця тижня. Односельці обіцяють допомогти родині з ремонтом.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий