За валюту будуть оштрафувати, хто відклав долари чи євро: — заберуть до 20 відсотків суми

За валюту будуть оштрафувати, хто відклав долари чи євро: — заберуть до 20 відсотків суми

В Україні без подання декларації дозволяється переміщувати готівку через державний кордон у сумі, яка не перевищує 10 тис. євро. Це правило застосовується до громадян та іноземців, відповідно до вказівок Державної митної служби, пише Обозреватель.

При цьому необхідно декларувати не лише готівку, але й банківські метали, згідно з інформацією, наданою Державною митною службою.




Зазвичай суму готівки та металів в іноземній валюті конвертують в євро за курсом Національного банку, що діє на день перетину кордону.


Документи, необхідні для декларування готівки під час перетину кордону:

Паспорт.
Документи, які підтверджують походження валюти: виписка з фінансової установи про зняття готівки з банківського рахунку.
Договір купівлі-продажу валюти чи договір дарування.
Документи, що можуть підтвердити законність походження грошей.
Суму готівки, яка перевищує ліміт, обов’язково слід задекларувати під час митного контролю, надаючи всі необхідні дані та документи, які підтверджують законність та джерела походження коштів.



Відповідно до порушення митних правил передбачається різна відповідальність, залежно від серйозності порушення та законодавства конкретної країни. Це може включати штрафи у розмірі 20% від перевищеної суми за неправильну декларацію та 100% за ухилення від декларування, конфіскацію коштів або інших предметів, кримінальну відповідальність, заборону на виїзд у разі серйозного порушення тощо.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий