Застрелили дітей уві сні. Що відомо про вбивство росіянами родини з 9 людей у Волновасі

Застрелили дітей уві сні. Що відомо про вбивство росіянами родини з 9 людей у Волновасі

В окупованій росіянами Волновасі розстріляли родину з дев’яти людей. Серед них двоє дітей. Про це повідомила Донецька обласна прокуратура. Вбивство родини підтвердила і російська сторона.




У Слідчому комітеті РФ вже заявили про затримання двох підозрюваних у вбивстві російських військових.


Обережно. Інформація та фото можуть травмувати.

Людей розстріляли вже уві сні, розповіли в прокуратурі. Там відкрили справу за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). З березня 2022 року після тижнів боїв російські війська окупували Волноваху.



За попередніми даними прокуратури, до будинку, де мешкала родина, «прийшли особи кавказької зовнішності, одягнуті у військову форму».

«Озброєні люди вимагали, щоб родина звільнила будинок для проживання одного з підрозділів російської армії», — йдеться у повідомленні.

Люди відмовилися надавати житло. Нападники пригрозили сім’ї розправою та пішли.

27 жовтня, як заявили у прокуратурі, російські військові повернулись до будинку і розстріляли усіх 9 членів родини.

Серед вбитих – троє жінок та двоє дітей. Наймолодшому хлопчику було 5 років, дівчинці – 9.

Максимальне покарання за цей злочин — довічне позбавлення волі.

Волноваха

АВТОР ФОТО,ДЕНИС КАЗАНСЬКИЙ

війна

АВТОР ФОТО,ДОНЕЦЬКА ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА

Підпис до фото,Родину розстріляли у їхньому домі

«Немає жодних сумнівів, що до цього причетні закривавлені руки росіян. За попередніми даними, окупанти позбавили життя цілої сім’ї Капканець, які святкували день народження та відмовилися віддавати власне житло чеченським окупантам», — розповів український омбудсмен Дмитро Лубінець.

Прокуратура ж уточнює, що люди під час вбивства вже спали. Але є свідчення, що того вечора родина святкувала.

Донецька обласна прокуратура опублікувала моторошні фото вбитих – люди, обіймаючись, лежать у ліжках з простреленими головами. На стінах видно сліди крові. Вбиті у своїх ліжечках діти.

Сусіди та родичі вбитих, яких цитує російський телеграм-канал Astra, говорять, що злочин скоїв російський військовослужбовець.

За версією знайомого загиблої родини, після того, як про вбивство стало відомо, на місце приїхали високопоставлені російські військові і почали приховувати всі наслідки, сусідам сказали – мовчати.

Про вбивство дев’ятьох людей у Волновасі повідомили і у Слідчому комітеті Росії. Там теж вказали, що серед застрелених у приватному будинку є двоє дітей.

Росіяни заявили, що порушили кримінальну справу за фактом вбивства.

Ввечері 30 жовтня у Слідчому комітеті Росії розповіли про затримання двох підозрюваних у вбивстві родини. «Вони є військовослужбовцями з Далекого Сходу, які проходять службу за контрактом», — повідомляє Слідчий комітет, якого цитує РІА Новини.

війна

АВТОР ФОТО,ДОНЕЦЬКА ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА

Мали тепловізори?

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що, за характером поранень, низькою кількістю промахів та відсутністю світла в будинку можна зробити висновок, що нападники мали тепловізори.

Стріляли ймовірно з автоматичної зброї з приглушувачами, розповів він.

«Це була очевидна операція з ліквідації: всі дев’ять тіл були простріляні, і більшість влучень були в голови», — повідомили у телеграмі Петра Андрющенка, де опублікували фото тіл.

Рідні вбитих, як вказує Андрющенко, розповіли, що у будинку нічого не зникло.

Блогер з Донецька Денис Казанський написав, що напередодні у родині святкували день народження власниці будинку Наталія Горкун. У приміщенні були квіти, накритий стіл.

А посварився з військовими, за його даними, зять Наталії.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий