Затриманий СБУ бойовик «ЛНР» керував Дніпровським вагоноремонтним заводом – ЗМІ. Фото

Затриманий СБУ бойовик «ЛНР» керував Дніпровським вагоноремонтним заводом – ЗМІ. Фото

Затриманий у квітні Службою безпеки України ексбойовик «ЛНР» виявився чинним керівником «Дніпровського заводу з ремонту та будівництва пасажирських вагонів». Бойовик повернувся на підконтрольну Україні територію через конфлікт із ватажками «ЛНР» і зміг обійняти керівну посаду.




Перебуваючи на території так званої «ЛНР», він ніс службу на блокпостах у Луганській області, написав Цензор.net із посиланням на власні джерела в СБУ. За даними спецслужб, затриманий перебував у «Донській Республіці» з травня по червень 2014 року.


«Зокрема, в його завдання входило контролювання чергових на блокпостах, організація перевірок проїжджих через блокпости громадян і обшук автомобілів», – уточнило джерело.

Також українські силовики підозрюють його в причетності до вбивства співробітника української спецслужби в жовтні 2014 року і підриву мосту через Сіверський Донець.



«Йдеться про вбивство майора СБУ Тимура Гетьманського», – написало видання.

Українські силовики припускають, що бойовик повернувся на підконтрольну Україні територію через конфлікт із ватажками «ЛНР».

Тепер йому інкримінують ст. 258-3 (підозра в створенні терористичної організації), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 113 (диверсія) ККУ. Однак видання повідомляє, що в кваліфікації вказана лише одна стаття – створення терористичного угруповання.

Хоча ім’я підозрюваного силовики не називають, Цензор пише, що йдеться про керівника Дніпровського вагоноремонтного заводу Андрія Анофрієва. Він сам нібито підтвердив своє затримання журналістам. Із першого квітня чоловік перебуває під домашнім арештом з електронним браслетом.

В СБУ вважають, що бойовик повернувся на підконтрольну Україні територію через конфлікт із ватажками "ЛНР".

Згідно з відомостями порталу OpenDataUa, на який посилалися журналісти, підозрюваний очолює «Дніпровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» із 6 листопада 2019 року. Крім того, з 2014 року він керував держпідприємством «Укрспецвагон», яке входить у структуру «Укрзалізниці».

У реєстрі публічних осіб зазначено, що Анофрієв балотувався до Харківської облради від політичної партії «Наш Край» у 2015 році, але не пройшов. У 2017 році він став членом правління Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий