Зеленський підтримав ідею введення подвійного громадянства: парламент вивчає це питання

Зеленський підтримав ідею введення подвійного громадянства: парламент вивчає це питання

Президент Володимир Зеленський заявив про підтримку з його боку ідеї запровадження подвійного громадянства для українців. Зокрема тих, які проживають за межами України.




Водночас гарант назвав це питання складним, хоча парламентарі його вже вивчають. Як передає «Укрінформ», думкою щодо цього він поділився на зустрічі зі студентами й викладачами Стенфордського університету (штат Каліфорнія, США).


«Так, я за подвійне громадянство. Щоб можна було отримати українське, не втрачаючи американське. Парламент вивчає це питання», – підкреслив Зеленський.

За його словами, у мирний для країни час подвійне громадянство не було б проблемою. Адже українська діаспора широко представлена в усьому світі, і це б могло її об’єднати.



«Проте це складне питання, зокрема через тимчасову окупацію Кримського півострова, де РФ видає російські паспорти упродовж двадцяти років. А також видала громадянам України близько 600 тисяч паспортів в ОРДЛО», – наголосив президент.

Він вказав і на наявність окремих громадян, які паспорти інших держав отримають «не з дуже гарними намірами».

На його переконання, у цьому питання потрібен індивідуальний підхід, який має бути адаптований для конкретних груп, країн і спільнот.

Зеленський на зустрічі зі студентами й викладачами Стенфордського університету в США
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий