Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу — опитування

Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу — опитування

На другому місці Порошенко.




Чинний глава держави Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців.


Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова 17-22 грудня 2021 року.

Перший тур президентських виборів

Так, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би саме Зеленський (17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме).



На другому місці експерзидент Петро Порошенко. За нього мають намір проголосувати відповідно 11% і 16% опитаних, за Юлію Тимошенко ˗ відповідно 8% і 10%, за Юрія Бойка − відповідно 7,5% і  9%, за Дмитра Разумкова ˗ відповідно 7% і 9%, за Ігоря Смешка ˗ відповідно  5% і 6%, за Євгена Мураєва ˗ відповідно 5% і 6%, за Володимира Гройсмана ˗ відповідно 3,5% і 5%, за Сергія Притулу ˗ відповідно 2% і 3%, за Олега Ляшка ˗ відповідно 2% і 2%, %, за Романа Кошулинського ˗ відповідно  1,5% і 2%, за Анатолія Гриценка ˗ відповідно 1% і 2%, за Віталія Кличка ˗ відповідно 1% і 1%.

«Порівняно з листопадом 2021 року на статистично значущому рівні зросла електоральна підтримка Дмитра Разумкова (з 5,5% до 7% серед усіх опитаних) та  Євгена Мураєва (з 4% до 5%), рівень електоральної підтримки інших кандидатів у першому турі на статистично значущому рівні не змінився», — йдеться у дослідженні.

Другий тур президентських виборів

  • Володимир Зеленський у разі електорального суперництва у другому турі з Петром Порошенком отримав би 23% голосів усіх опитаних або 50% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, Порошенко ˗ відповідно 23% і 50%.
  • У разі виходу до другого туру Володимира Зеленського та Юрія Бойка за чинного президента проголосували би 26% усіх опитаних або 63% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Юрія Бойка ˗ відповідно 17% і 37%.
  • У разі виходу до другого туру Володимира Зеленського та Дмитра Разумкова, за Зеленського проголосували би 22% усіх опитаних або 44% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Разумкова ˗ відповідно 30% і 56%.
  • У разі виходу до другого туру Володимира Зеленського і Юлії Тимошенко за Зеленського проголосували би 24% усіх опитаних або 53,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Тимошенко ˗ відповідно 22% і 46,5%.

Загальнонаціональне дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва  спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 22 грудня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий