Зеленський сказав, чи готовий до перемовин з Путіним і чим готовий пожертвувати

Зеленський сказав, чи готовий до перемовин з Путіним і чим готовий пожертвувати

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним і відповів, чим готовий пожертвувати.




Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Україна», яке у запису вийшло в ефір ввечері 7 квітня.


За словами Зеленського, з Росією «однозначно треба говорити».

«Війна з Росією. Тому з РФ треба говорити. Мають бути переговори і дипломатичний формат перемовин з РФ у присутності представників Заходу», — зазначив Зеленський.



На питання, чи готовий він до перемовин з Путіним, Зеленський без сумніву заявив «Так».

«Жертвувати територіями і людьми ми не будемо ніколи. Цілісність України має бути константою (математичний термін, величина, значення якої не змінюється — ред.)», — додав він на питання, чим готовий пожертвувати.

Зеленський заявив, що у Європі багато хто хоче допомагати Україні.

«Усі розуміють, що зараз головна задача — не просто зупинити війну, а зробити перші кроки — припинити стрілянину. Для цього є Мінські угоди, треба продовжувати мінський процес. Але усі згодні — ці мінський формат треба реформувати», — заявив Зеленський.

На вирішення питання щодо припинення вогню «ми не можемо дозволити собі якийсь довгий процес», додав він.

За його словами, також має бути розпочато «інформаційну війну, в якій ми маємо бути переможцями».

«Маємо достукатися до кожного українця, що живе на окупованих територіях, не просто їм щось пообіцяти, а відновити стосунки. … Почати платити пенсії людям, які живуть там (на окупованих територіях — ред.), говорити їм, що вам запудрили мізки, що ми вас чекаємо, любимо, усіх переможемо, скоро стрілянина закінчиться, ви повернетеся у склад України, усі окуповані території», — зазначив кандидат.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий