«Жодних спекуляцій немає»: Зеленський прокоментував позбавлення Корбана громадянства

«Жодних спекуляцій немає»: Зеленський прокоментував позбавлення Корбана громадянства

Президент заявив, що надання або позбавлення громадянства відбувається відповідно до вимог чинного законодавства.




Президент України Володимир Зеленський заявив, що немає жодних спекуляцій у питанні позбавлення керівника штабу територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана громадянства України.


Про це глава держави сказав на спільній з президентом Литви пресконференції Гітанасом Науседою у Києві.

Зокрема, у президента запитали, чи можливий перегляд рішення про позбавлення Корбана громадянства, і якщо ні, то чи може глава держави пояснити мотиви цього рішення, аби уникнути спекуляцій.



«По-перше: ніяких спекуляцій немає. Ми на регулярній основі надаємо громадянство нашої держави або позбавляємо. Це постійний процес, і все відбувається постійно у межах чинного законодавства», — наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, народний депутат Сергій Власенко опублікував скриншот нібито таємного указу президента про позбавлення громадянства ряду осіб, зокрема й Корбана.

22 липня керівник територіальної оборони Дніпропетровської області, екснародний депутат Корбан повідомив, що на польсько-українському кордоні у нього вилучили паспорт.

26 липня у Facebook він написав, що перебуває у Польщі. Корбан додав, що паспорт відібрали, позначивши у графі громадянство його стан як «особа без громадянства».

Геннадій Корбан повідомив, що шукає можливості знову перетнути кордон України, зауваживши, що має на руках посвідчення про народження.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий