ЗСУ вийдуть із Широкиного і Гранітного: стало відомо, які населені пункти будуть «сірою зоною»

ЗСУ вийдуть із Широкиного і Гранітного: стало відомо, які населені пункти будуть «сірою зоною»

Населені пункти Донбасу, які перебувають під контролем Києва, під час розведення сил на Донбасі можуть увійти до «сірої зони».




Також у цю зону можуть потрапити населені пункти, які зараз контролюють терористи. Про це повідомив заступник командувача штабу Операції об’єднаних сил Богдан Бондар у програмі «Ваша Свобода» на «Радіо Свобода«.


Відповідно до одного з варіантів, до «сірої зони» можуть увійти Широкине, Піски, Гранітне та інші підконтрольні Києву населені пункти, також у демілітаризованій зоні будуть Дослідне, Світлодарськ, Кримське, Павлопіль, Катеринівка, Луганське, місцями Талаківка і Бердянське.

«Але ми повинні зауважити, що й противник буде відходити з Ясинуватої, частково з Донецька, Сокільників – тих населених пунктів, які зараз поки не контролюються ЗСУ. І всі ці питання повинні будуть розглядатися, щонайменше, з трьох сторін й у «нормандському форматі», – заявив Бондар.



«Поки ми плануємо завершити три ділянки, а надалі перейти, можливо, до інших варіантів, якщо вони будуть запропоновані українською чи протилежною стороною. Поки обговорення щодо інших ділянок не проводилося», – додав він.

За словами Бондаря, у Золотому і Петрівському ЗСУ готові до розведення.

«Водночас противник постійно здійснює обстріли. Навіть учора (7 жовтня. – Ред.), коли в районі Золотого перебували наші посадові особи, було декілька провокаційних пострілів, які говорили про те, що російські окупаційні сили не бажають цього розведення», – заявив Бондар.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий