10 найвідоміших супермоделей 90-их років

10 найвідоміших супермоделей 90-их років

Модна індустрія розвивається семимильними кроками. З’являються нові дизайнери, змінюється підхід до підбору моделей для показу нових колекцій, стають суперзірками подіумів та глянцю зовсім юні дівчата.




Проте в історію моди золотими літерами закарбовані імена десяти найвідоміших супермоделей 90-их років, які тоді стали справжнім явищем. Вони і нині залишаються еталоном краси й сексуальності, а дехто з них навіть після 45 років ще продовжує виходити на подіум та прикрашати обкладинки найавторитетніших видань.


1. Сінді Кроуфорд

На 16-річну Сінді уперше звернув увагу газетний фотограф, який помітив дівчину під час літньої роботи по збору кукурудзи і сфотографував її. Знімок і позитивна реакція на неї переконали дівчину зайнятися модельним бізнесом. Сінді брала участь в конкурсі «Look of the Year» нью-йоркського модельного агентства Elite Model Management і зайняла там друге місце. Кроуфорд з’являлася на обкладинках понад 600 журналів в усьому світі, включаючи такі видання як Vogue, W, People, Harper’s Bazaar, ELLE, Cosmopolitan і Allure. Сінді також була обличчям багатьох модних будинків: Gianne Versace, Escada та інші.



З модельного бізнесу вона пішла у 2000 році. Зараз по її стопах іде 14-річна донька Кайя Гербер.

2. Наомі Кемпбел

Наомі називають «Чорною пантерою» через колір шкіри та граційність. Коли їй виповнилося 15 років, дівчину випадково помітив один з керівників модельного агентства і запросив на зйомки.

Кемпбел стала першою чорношкірою моделлю, яка прикрасила обкладинку модного журналу. Піком кар’єри для неї став 1990 рік, коли вона як супермодель працювала у найпрестижніших модельних агентствах світу. Наомі також знялася у декількох фільмах та у музичних кліпах світових виконавців. Відома своїм дуже різким та непередбачуваним характером.

3. Клаудіа Шиффер

У модельному бізнесі Шиффер дебютувала в 1987 році після того, як познайомилася у нічному клубі з директором модельного агентства Metropolitan. Клаудія переїхала до Парижу і знялася для обкладинки журналу ELLE. Потім був вигідний контракт на показ моделей від будинку Chanel. Контракт з Chanel, рекламна кампанія для Guess Jeans, кілька довгострокових контрактів з Revlon зробили її однією з найбільш високооплачуваних моделей у світі.

За модельну кар’єру Клаудія з’явилася на обкладинках журналів близько 900 разів. Німецькі ЗМІ постійно вносять її до списку найбагатших жінок Німеччини. За кожний робочий день вона отримувала близько 50 тисяч доларів.

4. Крісті Тарлінгтон

Уперше дівчину помітив фотограф Дені Коуді, коли їй було 13 років. Свій перший контракт вона підписала з агентством, що знаходилося у її місті Уолнат-Крік (Каліфонія). Вона працювала увечері, у вихідні та після занять. Її першим робочим завданням була серія рекламних фотографій для мережі магазинів Emporium Capwell.

Ейлін Форд, глава агентства Ford Models, запропонувала Крісті Тарлінгтон контракт в Парижі. Однак все знімки Крісті в Парижі виявилися провальними і контракт був розірваний. Вона відразу ж повернулася в США. Ейлін Форд не відмовилася від ідеї зробити з Крісті зірку і послала її до редакторів усіх провідних журналів і до всіх відомих фотографам. Крісті було тільки 16 років. Нарешті її фотографії, зроблені Артуром Елгортом, потрапляють в американський Vogue. Крісті почекала ще два роки, закінчила школу і професійно зайнялася кар’єрою моделі.

Вона брала участь в рекламних кампаніях таких відомих марок як Ann Taylor, Avon, Versace, Canon, Cerruti 1881, Christian Dior Haute couture, Chloé, Dolce & Gabbana, Escada, Gianfranco Ferré, H & M, Lanvin та інші іменитих брендів.

Читайте також: Супермоделі перевтілились у шикарні авто (фото)

5. Тайра Бенкс

У модельному бізнесі Тайра спробувала себе під час навчання у випускному класі. Вона знялася обкладинки журналу Seventeen Magazine. У 17 років переїхала у Париж і стала моделлю для показів на подіумі. У перший же тиждень перебування в Парижі Тайра викликала справжній фурор на подіумі. Відразу 25 дизайнерів запропонували їй брати участь у своїх показах. Це був найуспішніший результат для новачка в модельному бізнесі.

Працювала на найпопулярніші бренди, такі як Anna Sui, Covergirl, Bill Blass, Chanel, Christian Dior, Dolce & Gabbana , Donna Karan, H & M, Michael Kors, Oscar de la Renta тощо Її обличчя прикрашало обкладинки Harper’s Bazaar, Vogue, Elle, Cosmopolitan. Тайра стала першою темношкірою моделлю, що потрапила на обкладинку CQ і the Sports Illustrated Swimsuit Issue. У 1997 році Тайра отримала премію «Супермодель року» за версію музичного каналу VH1, в тому ж році вона стала першою темношкірим «янголом» Victoria’s Secret.

Модельну кар’єру залишила у 2005 році. Через п’ять років заснувала власну модельну агенцію IMG Models.

6. Єва Герцигова

За порадою подруги у 17 років Єва пішла на відбірковий конкурс паризького модельного агентства Madison, де пройшла відбірковий тур. Першим успіхом став контракт з L’Oreal на рекламу Studio Line. З нею працювали відомі фотографи — Пітер Ліндберг, Патрік Демаршелье, Марко Главіано, Паоло Роверс, а також Еллен фон Унверт. Остання сфотографувала її для реклами Guess. Але справжня слава прийшла до Єви після підписання контракту з Wonderbra, відомою маркою білизни.

7. Лінда Євангеліста

Після навчання Єва переїхала до Нью-Йорка, де підписала контракт з «Elite Model Management». Після цього для продовження кар’єри переїхала до Парижа. У 2007 року вона підписала багаторічний ексклюзивний контракт з косметичною компанією «L’Oreal Paris». Пізініше були підписані контракти з «DNA Model Management» у Нью-Йорку та «Models 1» у Лондоні.

Вона з’явилась на більш, ніж 600 обкладинках журналів. Лінді належить рекорд появ на обкладинці італійської версії журналу «Vogue», всі фото якої зробив Стівен Мейсел.

8. Кейт Мосс

У модну індустрію Кейт потрапила в 14 років, після того, як на неї в нью-йоркському аеропорту звернула увагу Сара Дукас зі «Storm Agency». Її обличчя стало з’являтися на обкладинках найпрестижніших журналів. Статусом топ-моделі Кейт завдячує Кельвіну Кляйну, коли її обрали обличчям рекламної кампанії Calvin Klein. Потім була співпраця з Dolce & Gabbana, Gianni Versace, L’Oréal, Yves Saint Laurent.

9. Стефані Сеймур

Стефані почала модельну кар’єру, працюючи на місцевих показах з 14 років. Через рік вона перемагає на конкурсі «Elite Model Management» — «Elite Model Look». У 1991 і 1994 роках позувала для журналу «Playboy».

Стефані з’явилася на обкладинках понад 300 журналів. Представляла такі бренди, як Calvin Klein, Chanel, Guess, L’Oréal, Louis Vuitton та багатьох інших. Сеймур також була одним з «ангелів» Victoria’s Secret у 1998, 1999 і 2000 роках.

10. Хелена Крістенсен

Перші кроки в модельному бізнесі Хелена зробила у 9 років. У 1986 році, отримавши титул «Міс Данія» у віці 18 років, представляла Данію на конкурсі «Міс Всесвіт». Після закінчення конкурсу переїхала в Париж, а згодом — в Нью-Йорк.

Супермодель працювала практично з усім найвідомішими світовими брендами. З’являлася на обкладинках Elle, Cosmopolitan, Marie Claire, Vogue, Maxim, Harper’s Bazaar і Allure. Також була одним з ангелів Victoria’s Secret і знімалася для каталогів цієї компанії.

У 1994 році Хелена стала однією із зірок легендарного календаря Піреллі, автором якого в тому році був американський фотограф Трава Ріттс.

Источник: Знай

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий