11 порад від вчених, які допоможуть позбутися зайвих кілограмів без жорстких дієт

11 порад від вчених, які допоможуть позбутися зайвих кілограмів без жорстких дієт

Ви знаєте, що потрібно близько 1 години 40 хвилин активної ходьби, щоб спалити калорії, які містяться в одній плитці молочного шоколаду? А що, якщо зайвих кілограмів не один і не два, а набагато більше? Звичайно, непросто взяти себе в руки і почати худнути, особливо коли зовсім незрозуміло, з чого ж почати. Тому спеціально для вас ми зібрали 10 способів здобути струнку фігуру, які підтверджені наукою.




Ми розповімо про поради, які допоможуть отримати тіло мрії.


1. Зробіть яскравіше світло і вимкніть музику

© depositphotos

Якщо ви частий відвідувач ресторанів, то вам варто запам’ятати, що багато подібних закладів спеціально створюють атмосферу, що підсилює апетит відвідувачів – роблять приглушене освітлення і включають фонову музику. Сутінкове світло сприяє більшій розкутості, і людина менше пригнічує бажання з’їсти ще шматочок. Музика ж збільшує темпи жування.

Постарайтеся оформити своє оточення протилежним чином – це дивно, але ви помітите, наскільки менше будете з’їдати. Під час прийому їжі залишайте яскраве освітлення і їжте в тиші.



2. Щодня вживайте корицю

© depositphotos

Виявляється, кориця здатна не тільки покращувати смак їжі і дарувати чудовий аромат, але також при щоденному вживанні обмежує голод і пригнічує апетит. 
Результати дослідження показали, що ця приправа знижує швидкість поглинання вуглеводів, що надходять з тонкої кишки. Через це учасники експерименту, які їли пудинг з корицею, відчували себе ситими протягом більш тривалого періоду, ніж ті, які їли пудинг без неї.

3. Обирайте посуд правильно

© depositphotos

Вчені з Корнельського університету довели, що, якщо колір посуду зливається з кольором їжі, то ми  з’їдаємо на 30% більше, ніж якщо вони сильно відрізняються. Це пояснюється тим, що ми підсвідомо схильні применшувати кількість їжі, яка за кольором збігається з посудом, адже вона менше виділяється на подібному тлі.

Якщо ви хочете придбати столовий сервіз і не можете обрати універсальний варіант, мабуть, варто віддати перевагу синьому кольору. У нього рідко забарвлені натуральні продукти харчування (риба, м’ясо, овочі), тому він істотно знижує апетит.

4. Займіться аеробними вправами

© depositphotos

Дослідження довели, що заняття аеробними видами спорту, в числі яких біг, ходьба і плавання, є найкращим типом вправ для зниження маси жиру і маси тіла.

Але тут варто пояснити, що всі вправи мають свої особливості, наприклад, люди похилого віку з атрофією м’язів ефективніше покращують фізичну форму за допомогою силових тренувань. Молоді, здорові дорослі, які хочуть схуднути, отримають більше користі від аеробних тренувань.

5. Ретельніше обирайте компанію для спільного прийому їжі

© depositphotos

Виявляється, те, в якій компанії ми приймаємо їжу, може спровокувати хороші або погані звички у харчуванні. Дослідження докторів Брайана Вансинка і Керта ван Ітерсума показало, що люди схильні замовляти їжу, подібну до тієї, що замовили друзі, коли їдять разом. Добре, якщо наше оточення віддає перевагу здоровій їжі, але буває і навпаки.

Крім того, якщо інша людина швидко їсть – це також може змусити нас їсти швидше. Отже варто бути уважнішими до компанії за столом.

6. Висипайтеся

depositphotos

На ризик надмірної ваги і ожиріння впливає те, в наскільки темній кімнаті ми спимо. Американські вчені Суніл Шарма і Мані Кавуру довели, що люди, які спали у темних приміщеннях, були на 21% менше схильні до ризику ожиріння, ніж ті, до яких під час сну надходило світло.

Для ефективного схуднення також необхідна достатня кількість сну – в середньому 7-8 годин на добу. У тих, хто не висипається, спостерігається підвищений апетит, який є наслідком порушення секреції гормонів.

7. Вживайте більше кисломолочних продуктів

© depositphotos

Дослідження підтвердили популярну пораду про те, що молочні і особливо кисломолочні продукти допомагають у зниженні ваги. Майкл Земел, професор харчування і медицини в Університеті Теннессі в Ноксвіллі, встановив, що люди, які включають у свій раціон такі продукти 3 рази на день, на 70% швидше худнуть у порівнянні з тими, у чиєму раціоні молочка відсутня.

8. Включіть до раціону гострі соуси

© depositphotos

Канадські вчені довели, що гострі соуси , наприклад, гострий перець і червоний соус спайсі, не лише прискорюють обмін речовин, але і захищають від бажання з’їсти що-небудь солодке, смажене або солоне.

Обов’язково включайте до раціону гострі соуси або приправи. Капсаїцин – елемент, що входить до складу гострого перцю, активізує імунітет і одночасно пригнічує відчуття голоду. Можна додати трохи перцю до омлету, пасти, різотто або подати м’ясо з соусом спайсі.

9. Їжте більше бобових

© depositphotos

Доктор Рассела де Соуза довів, що щоденне вживання в їжу близько 130 грамів бобових знижує апетит і  допомагає втратити близько 0,3 кг за 6 тижнів. Окрім того, боби, горох, сочевиця і нут є важливим джерелом білка, багаті клітковиною, а вуглеводи в них не підвищують рівень цукру в крові так швидко, як білий хліб.

Людям, які не звикли їсти боби, варто почати з невеликої кількості: їх можна включати в супи і рагу, використовувати замість картоплі або рису. А приготовану сочевицю, наприклад, можна додавати до салатів і домашніх овочевих страв.

10. Розпочніть обід із супу

© depositphotos

Візьміть за правило їсти низькокалорійний суп перед їжею, така звичка допоможе вам швидше розлучитися із зайвими кілограмами. Дослідження вчених Пенсільванського університету показують, що прийом супу до обіду зменшує загальні калорії під час прийому їжі на 20%. При цьому склад супу не грає особливої ролі, найголовніше, щоб калорійність порції була не більше 100-150 калорій.

Більш поживні супи, навпаки, можуть призвести до зворотного ефекту. Кращим вибором у такій ситуації буде овочевий суп.

11. Регулюйте температуру в кімнаті, в якій проводите багато часу

© depositphotos

Австралійські вчені з’ясували, що для боротьби із зайвою вагою важлива навіть температура в кімнаті. Найбільш відповідною була визнана температура в 19 ° С .  Виявляється, в людському організмі є 2 види жирів: білий, запас якого постійно накопичується, і коричневий, який відповідає за розщеплення білого жиру для отримання енергії. Але ці процеси відбуваються лише при низьких температурах, щоб організм міг зігрітися. При цьому даний ефект не залежить від температури на вулиці.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий