Білорусам за участь у війні пропонують гроші та навчання у РФ – розвідка

Білорусам за участь у війні пропонують гроші та навчання у РФ – розвідка

За участь у війні в Україні білорусам пропонують зарплатню в $1000-1500 на місяць, а також пільги на навчання у вишах РФ, повідомляє розвідка.




Джерело: Головне управління розвідки Міноборони


Дослівно: «Співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять «індивідуальні бесіди» з рядовим складом. Таким чином путінські емісари намагаються схилити білоруських військових до участі у війні з Україною, нехай навіть не у складі ЗС Білорусі.

За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі $1000-1500 на місяць. На додаток – пільгове навчання у російських військових вищих навчальних закладах (наприклад, рязанське повітрянодесантне командне училище)».



Деталі: Такі випадки українська розвідка зафіксувала у 103 повітрянодесантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельській прикордонній групі.

ГУР також повідомляє, що білорусів, які відмовляються від участі у так званій «спеціальної операції», перевіряється «на зв’язки з опозицією». Нелояльних до РФ командирів – замінюють.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий