Боїтеся смерті? Тоді вам потрібно знати це

Боїтеся смерті? Тоді вам потрібно знати це

Кінематограф часто зображує смерть як процес болісний. Звичайно, якщо мова йде про насильницьку і неприродну смерть, то справа обстоїть саме так. Однак смерть викликана хворобою рідко супроводжується агонією. Як повідомляє 24канал, останні дослідження дають підстави вважати, що в останні дні і години життя, людські муки зменшуються і на зміну їм приходить втома.




Австралійські вчені з Університету Воллонгонг стверджують, що болісна смерть зустрічається вкрай рідко, і перед смертю людей більше турбують такі симптоми, як втома, безсоння та проблеми з диханням. У дослідженні наголошується, що дані симптоми стають менш вираженими у міру наближення смерті.


Таким чином, всупереч популярним уявленням, люди в останні дні і години свого життя дуже рідко страждають від болю і рідше відчувають неприємні симптоми, ніж на початку своєї хвороби. За словами експертів, за останнє десятиліття лікарі можуть зменшити біль людини, яка вмирає. А от втому або втрату апетиту лікарі подолати не можуть. Інші проблеми, такі як проблеми з диханням, безсоння, нудота і проблеми з кишечником, зустрічаються рідше і зазвичай стають менш вираженими у міру наближення смерті.

 



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий