Бойовиків шокувала «розстрільна» колода карт з їх обличчями у ЗСУ (ВІДЕО)

Бойовиків шокувала «розстрільна» колода карт з їх обличчями у ЗСУ (ВІДЕО)

На одному з телеканалів бойовиків вийшов сюжет про «розстрільний список» їхніх лідерів, який поширюють серед бійців АТО у вигляді колоди гральних карт. В ньому йдеться про те, що це недопустимо в цивілізованому світі і світова громадськість має відреагувати.




Новину повідомляє «Преса України».


Про проект ресурсу «Бий падлюку» стало відомо в 2014 році. Тоді вийшов перший тираж з колодами карт для українських бійців з обличчями ватажків бойовиків Бородая, Пушиліна, Мотороли, Гіві та інших. Відтоді ініціатори ідеї випустили вже не один тираж. Частину його направляють в зону АТО, частину продають вроздріб через сайт, виручені гроші віддаючи на купівлю набоїв для українських снайперів.

Очевидно, колода карт «Бий падлюку» вперше потрапила до рук бойовиків, викликавши у них сильне враження. На одному з телеканалів «ДНР» вийшов пропагандистський сюжет, де їх називають «розстрільним списком». Кажуть, що його наявність на руках бійців ЗСУ суперечить міжнародним гуманітарним нормам.



«Націоналісти створили карткову колоду, на якій зображені живі мішені, які, на їхню думку, необхідно ліквідувати. У так звану «колоду смерті» потрапили російський письменник Захар Прилєпін, журналіст «Комсомольської правди» Дмитро Стешин, британський кореспондент Грем Філліпс, голова Народної Ради ДНР Денис Пушилін і багато інших. Радикали вважають, що подібна колода стане «тренажером пам’яті» для ЗСУ, щоб військовослужбовці завжди пам’ятали, кого їм потрібно знищити в першу чергу», — йдеться в сюжеті.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий