Британія «дозволила» Україні покарати Грема Філіпса

Британія «дозволила» Україні покарати Грема Філіпса

Історія щодо ганебної та непрофесійної поведінки самозваного журналіста з британським громадянством Грема Філіпса отримала закономірне продовження, — про це replyua.net інформує з посиланням на ресурс «Цензор.нет».




Так, посол Великобританії в Україні Джудіт Гор прокоментувала поведінку співвітчизника на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук. За її словами, вона передивилась відео знущань Філіпса з українського полоненого Володимира Жемчугова і прикро вражена побаченим. За словами дипломата, «це не журналістика». Проте, покарання, якого просять українці, навряд чи «дістане» Філіпса у Британії. Так, посол заявила, що дії псевдо-журналіста вчинені не на території Сполученого королівства, тому за англійським правом його не можуть позбавити документів чи застосувати інші подібні санкції. Тим не менш, посол запевнила українську сторону, що наші правоохоронці можуть притягти Філіпса до відповідальності самостійно, відповідно до законодавства України.


Нагадаємо, відправною точкою суспільного резонансу щодо Грема Філіпса стала його спроба спровокувати полоненого українця Володимира Жемчугова під час обміну, який відбувся сімнадцятого вересня поточного року.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий