Це рішення РФ увійде в історію злочинів: бійню відтепер дозволено

Це рішення РФ увійде в історію злочинів: бійню відтепер дозволено

Уряд Росії вирішилося на немислимою крок, узаконивши «варварство»




Мережа вже буквально кипить після рішення керівництва РФ.


Росіяни бояться катастрофічних наслідків того, що голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про скорочення меж водоохоронної зони озера Байкал.

Згідно з документом, площа водоохоронної зони значно скоротиться, населені пункти будуть з неї виключені.



Відзначається, що раніше в Росії дали добро на промисел байкальської тюленя – нерпи, незважаючи на численні протести.

«Бійню відтепер дозволено. Не вірилося, що вони на це зважаться. Зважилися. Не посоромилися. Немислиме для 21 століття повернення до варварства в ставленні до дикої природи тепер офіційно оформлено, узаконено…», – писали тоді.

Але за словами екологів і природозахисників нове рішення ще страшніше: «Але ще більший злочин, що стався сьогодні – це скасування водоохоронної зони Байкалу в межах населених пунктів на його берегах».

Відзначається, що від такої крок зіграє на руку тим, хто нарізав і продавав ділянки на узбережжі Байкалу, на Ольхоне.

«Так, дійсно, це рішення увійде в історію екологічних злочинів. Російський уряд помилково вибрав такий шлях розвитку берега, який неминуче приведе до остаточного забруднення і загибелі Байкалу», – відзначають в мережі.

Однак жителі регіону підкреслюють, що від «узаконеного російською владою варварства» не виграє ніхто.

«Вони вважають, що за допомогою своїх «постанов» тепер назавжди стали багатіями і власниками землі, води, птахів і звірів! Дурні і двієчники! Вчені говорять, що деградація природи в наших, сибірських умовах під тиском будівельної техніки і стоків від китайських «гостей» і масового туризму відбудеться так стрімко, що вони озирнутися не встигнуть, як виявляться власниками великої помийної ями замість Байкалу! Щурів і ворон замість заповідного тваринного світу спостерігатимуть в приціли своїх дорогих рушниць. І похмуру обгорілу степ замість реліктових сосен і кедрів…», – пишуть в мережі.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий