Через Маріуполь: Путін готує новий удар по Україні

Через Маріуполь: Путін готує новий удар по Україні

Уряд Росії придумав план захоплення України через Маріуполь. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на заяву генерал-лейтенанта, експерта з питань безпеки Василя Богданова.




Він стверджує, що, якщо говорити про загострення конфлікту, то основна мета Росії — пробити коридор до Криму сухопутним шляхом, тобто через Маріуполь і далі за маршрутом.


«І зрозуміло, що дії, які в цьому напрямку зараз планує Генштаб РФ, мають на меті не тільки точкові удари, активізацію безпілотників і діяльність розвідувально-диверсійних груп. Там накопичено вже величезну кількість танків, бронетехніки, ствольної і ракетної артилерії», – застерігає генерал.

Однак, додав Богданов, на цьому етапі у Путіна навряд чи зважаться на широкомасштабну військову агресію проти України. Генерал-лейтенант вважає, що на Кремль психологічно вплинуло те, що Україна отримала нові протитанкові комплекси Javelin від США. Підтримка Заходу вплинула на коригування планів Генштабу РФ.



«І я переконаний, що на цьому етапі Росія навряд чи зважиться на широкомасштабну військову агресію проти України. Кремль зараз не в тій ситуації, коли він може вільно розмахувати мілітаристською дубиною і вважати, що це минеться безкарно. Це не Грузія, не Чечня і не Придністров’я. Захід, нарешті, зрозумів, що це може так далеко зайти, що вони можуть побачити зелених чоловічків і російські танки з вікна в Берліні або Парижі», – резюмує експерт.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий