Чинна міністерка освіти бачить себе виключно на утриманні, то у батьків, то у держави – журналістка

Чинна міністерка освіти бачить себе виключно на утриманні, то у батьків, то у держави – журналістка

Журналістка Ольга Лень висловилася щодо нещодавньої заяви міністерки освіти України Ганни Новосад про те що її не влаштовує зарплата в 36 тисяч гривень на її теперішній посаді.




Далі пряма мова:


“Трошки про цинізм і зарозумілість.

Міністерка освіти Ганна Новосад пафосно розказує, як не хоче бути у когось на утриманні. Але хоче накопичити на міністерській посаді, аби було за що виховувати дітей.



Хороше бажання, в цілому. Але є нюанси. Ось пані Новосад каже: «Зараз моя зарплата на руки в середньому складає 36 тис. грн, це на 10 тис. грн. менше, ніж я мала на посаді керівника директорату Міносвіти. Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, я не маю часу ходити в кіно… Але якщо ви мене запитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то безперечно цього не вистачить… Також у мене зараз немає сім’ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати… Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплату…”

А ось дізнаємося з її власної біографії, що ніде крім міністерства вона в своєму житті не працювала. До 2014 року навчалася і стажувалася. У березні 2014 року працевлаштувалась у Міністерстві освіти і науки України. Спочатку обіймала посаду радника Міністра освіти і науки Сергія Квіта. З листопада 2014 по грудень 2017 року очолювала управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН. У грудні 2017 року була призначена на посаду генерального директора директорату стратегічного планування та європейської інтеграції. З 29 серпня 2019 — міністр освіти і науки України.

А де ж взялося власне житло? Дивимося декларацію. Квартира на 103 квадратні метра набута у власність 2008 року, коли пані Новосад щойно закінчила середню школу і навчалася в Києво-Могилянській академії. Цікаво, як працюючи за все життя всього 4 роки і ті в міністерстві вона має власне житло? Отже – квартира ніяк не зароблена пані Новосад, а скоріше подарована кимось. В кращому випадку, батьками.

Виходить, що чиний міністр освіти якраз і бачить себе виключно на утриманні – то у батьків, то у держави. І не маючи ніякого досвіду роботи в реальній конкурентній економіці дозволяє собі повчати суспільство, як облаштовувати комфортне життя самої пані Новосад за державний кошт.

Звичайна собі мажорка з претензіями.”

Ольга Лень

Нагадуємо! Думка автора може не відображати думку редакції. Редакція не несе відповідальності за обґрунтованість і тлумачення думки автора, а сайт є лише носієм інформації.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий