Чому кохання з першого погляду не буває — вчені

Чому кохання з першого погляду не буває — вчені

Психологи з Університету Гронінгена в Голландії прийшли до висновку, що любові з першого погляду не існує. Насправді ці відчуття є скоріше сильним фізичним потягом, повідомляє The Independent.




Вчені провели своє дослідження за допомогою 396 учасників, приблизно 60% з яких були жінками, більшість — гетеросексуалами, а переважна більшість — молодими голландськими і німецькими студентами.


Через онлайн-опитування учасникам поставили питання про їхні нинішні романтичні стосунки.

Потім їм показали фотографії різних незнайомців і попросили оцінити їх привабливість, зазначивши будь-які почуття, в тому числі близькість, пристрасть і потяг. Їх також запитували, чи вважають вони, що «відчувають любов з першого погляду».



Було проведено ще два дослідження, які стосувалися швидких знайомств, в ході якого учасники проводили 90 або 20 хвилин, вивчаючи один одного. І знову їх запитали про почуття до потенційних партнерів.

Беручи до уваги результати всіх тестів, 32 учасники (більшість з яких були чоловіками) описали 49 випадків кохання з першого погляду. Однак цей результат був тісно пов’язаний зі сприйняттям іншої людини фізично привабливою.

У той же час в ході швидких знайомств жоден з випадків кохання з першого погляду не був взаємним. Висновок вчених став неочікуваним — сексуальний вигляд партнера збуджував і людина думала, що це любов.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий