Чому не можна класти в напої лимон

Чому не можна класти в напої лимон

В алкогольні і безалкогольні напої не можна додавати скибки лимонів. Виявляється, вони є джерелом мікроорганізмів, які здатні спричинити інфекційні захворювання — з’ясували вчені з Медичної школи Нью-Йоркського університету.

Фахівці взяли мазки зі шматочків лимона в напоях у 21 ресторані. Дослідження показало: в 70% зразків лимона виявили шкідливі мікроорганізми. Загалом дослідники знайшли 25 різних видів мікроорганізмів.




Всі вони провокують інфекційні захворювання, хоча ймовірність вчені не розраховували, передає meddaily.


Мікроорганізми з’являються на лимонах через працівники ресторанів і барів. Ті торкаються до лимона, розрізають його, кладуть шматочки в контейнер, чашку або склянку, звідки через деякий час беруть їх і кидають у напій. Таким чином мікроорганізми легко потрапляють на скибочки лимона. І алкоголь в напоях не завжди достатньо міцний, щоб їх знищити.

Австрійські вчені заявили, що їсти цитрусові зимою не варто, оскільки вони охолоджують організм, забирають у нього енергію, яка необхідна для імунітету.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

11 комментариев к “Чому не можна класти в напої лимон

Добавить комментарий