Чому варто поїхати в Познань

Чому варто поїхати в Познань

За останні роки Польща пережила міграційний вибух: воєводи все більше дають претендентам близько 100 тисяч дозволів на проживання. А кількість декларацій про працевлаштування претендентів досягло близько 2 мільйонів. Українців приваблюють великі міста з іншим рівнем оплати праці та перспективами.




Працевлаштування в Познані

Це місто не промислове, тут більш розвинені компанії малого та середнього бізнесу. Добре розвинене будівництво, туристичні та торговельні компанії, сфера обслуговування. Перевагою є те, що претендентів беруть на роботу без досвіду та знання мови. Для висококваліфікованих вакантних місць потрібно мати кваліфікацію, освіту, досвід і мову.


Щоб отримати роботу в Польщі в Познані, необхідно відкрити польську робочу візу. Вона дозволяє здобувачеві офіційно працевлаштуватися в Польщі, отримувати офіційну заробітну плату і бути соціально захищеним. Щоб зробити робочу візу, необхідно отримати від роботодавця запрошення на роботу в Польщі. Воно робиться на півроку або рік, в деяких випадках візу можна продовжити.

Пошук вакансій

Обирати місце роботи в Познані для українців варто в тій сфері, де є досвід, навички та кваліфікація. Хороших вакантних місць досить багато, їх можна шукати через платформи в інтернеті. Можна шукати роботу в Познані без посередників. Простіше звернутися в кадрове агентство, яке допоможе знайти як тимчасову, так і постійну роботу на підприємства, заводі, фермах і так далі. До найпопулярніших вакансіях відносять:



  • зварників

  • столяри

  • малярі

  • муляри

  • будівельники.

Вимоги до претендентів

Для правильного працевлаштування в Польщі допоможе знання вимог, які цікавлять роботодавець. Вони не вважаються офіційними нормами для всіх, але дотримуючись їх, будуть всі шанси влаштуватися на хорошу вакансію.

работа в Польше

Отже, до них відносять:

  • відсутність шкідливих звичок;

  • пройдений медогляд, який показує стан доброго здоров’я;

  • фізична витривалість;

  • наявність досвіду;

  • вікова категорія до 55 років.

Вимоги можуть бути абсолютно різними, в залежності від сфери діяльності куди хочете влаштуватися і роботодавця. Наприклад, у сфері обслуговування потрібно хоча б мінімально знати польську мову і мати навички в цій галузі. Також необхідно бути акуратним, ввічливим, витривалим і вихованим.

При працевлаштуванні на фермі, теж потрібно мати необхідні знання, щоб потрапити на хорошу вакансію.

Часто роботодавець може попросити надати медичну книжку. При наявності, потрібно її потрібно перевести та апостилювати. Якщо ж ні, потрібно пройти необхідний медичний огляд для прийому на роботу.

Источник: Europe Service

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий