Чорний чай є одним з найпопулярніших, корисних та смачних напоїв

Чорний чай є одним з найпопулярніших, корисних та смачних напоїв

Він славиться своїми лікувальними, профілактичними властивостями. До його складу входять: вітаміни і мінерали, кофеїн (теїн), дубильні речовини, ефірні масла. Клімат та інші чинники впливають на продуктивність рослини. При цьому чайні дерева дають багатий вражай не вимагаючи особливого догляду. Чорний чай отримують із зеленого листя. Процес виробництва пов’язаний із підсушуванням, підв’яленням, скручуванням, ферментацією, сортуванням та пакуванням.




Чорні чаї мають сміливий, в’язкий та бадьорий смак. Разом із цим смакові властивості залежить від місця народження і зростання культури. Визначити цінність чаю можливо спросивши де він виріс та вироблений.


Ассам («Земля носорогів») – індійський чорний чай. Росте у щедрому штаті з багатими, густими лісами, що дає щедрий урожай, з якого отримують повноцінний і чистий напій. Базова риса — жирнуватий з відтінком солоду.

Дарджилінг — індійський чорний чай. Росте на землях самого високоякісного і кращого чаю в світі. Є самим дорогим та ексклюзивним на ринку. Відрізняється своїм ароматом, смаком і якісним настоєм. Характерна риса — ніжний, фруктовий, квітковий смак.



Нілгірі («Сині Гори») – індійський чай, що зростає у гірській гряді Південної Індії. Має прекрасні ароматні та підбадьорливі властивості. Головна відмінність — ароматний, квітковий смак.

Цейлон – зростає У Шрі-Ланці. Користується надзвичайно великою популярністю у світі. Його властивості варіюються в залежності від походження. Головними ознаками цього чаю є сміливий, сильний, багатий смак, іноді з нотками шоколаду або прянощів.

Кимун – китайський чорний чай. Є популярним у світі. Належить до чорних та червоних сортів. Класифікується як чорний чай вищої якості. Характерні риси — фруктовий, квітковий з відтінками порівнянними з ароматом сосни.

Юньнань – зростає у провінції Юньнань на південному заході Китаю. Найкращім важається чорний чай (Діан Хонг). Він містить золоті флеші з ніжним пушком. Колір чаю червонуватий, смак — солодкий, аромат — тонкий, ніжний. Характерна риса — шоколадний, темний.

Кенійський чай – зростає на плантаціях Кенії. Такі чаї є екологічно чистими, володіють тонким ароматом, властивим високогірним чаїв, Кенійський чай відрізняється ніжним, тонким ароматом, дивовижною насиченістю і особливою повнотою бурштинового настою. Характерна риса — жирний, терпкий.

Обрати якісний чай дозволить упаковка, яка містить інформацію про місце та дату виробництва чаю. Якщо на коробці не вказано тип чаю, слід звернути увагу на таку абревіатуру: Pekoe (Р) — не повністю закручений крупнолистовой; Orange Pekoe (OP) — крупнолистовий; Orthodox (або classic) — скручений вручну; Broken Orange Pekoe (ВОР) — різані листочки; Broken Orange Pekoe Fining (BOPF) — різані листочки, очищені від черешків і гілок; С.Т.С. — гранульований; Blended — суміш (купаж) з різних сортів; Dust — чайна пил.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий