ЧС-2018 Франція – Уругвай: жалюгідна реакція на трагічну гру, вихід у півфінал з 2-х ударів та унікальний рекорд

ЧС-2018 Франція – Уругвай: жалюгідна реакція на трагічну гру, вихід у півфінал з 2-х ударів та унікальний рекорд

Уругвай і Франція зустрічалися у чвертьфіналі Чемпіонату світу 2018.




Матч і онлайн-трансляція Уругвай – Франція стартували о 17:00 за київським часом. Збірна Уругваю виграла усі 4 матчі на ЧС-2018 із загальною різницею 7:1. Франція перемогла 3 рази та розійшлася нульовим миром з Данією – загальна різниця 7:4.


Перший момент створив Уругвай. На 4-й хвилині французи відверто перенервували у своєму штрафному і дозволили супернику все, крім останнього удару. Стуані завдав першого удару в наступній атаці, але тут також було далеко від мети. Команда Табареса на старті зустрічі несподівано великими силами пішла вперед: з успішним пресингом, високим темпом і тиском на ворота. Французи спробували пошукати свої гольові моменти, але наривались на жорстку гру проти зірок атаки – Жиру, Мбаппе та Грізманна.



На 15-й Мбаппе повністю загубили на вбивчій позиції у штрафному, проте Кіліан показав, що удари головою – його ахіллесова п’ята. Форвард ПСЖ бездарно пробив вище у моменті, коли мав море варіантів і часу на рішення. Французи перехопили ініціативу, намагаючись короткими стіночками проривати уругвайську оборону. «Селесте» згрупували сили, залишаючи мінімум простору.

На 30-й хвилині Мбапе знову дозволили прийняти м’яч без жорсткої опіки, однак Кіліан і ногою не зумів зробити щось путнє, просто кивнувши снаряд ліворуч, де були тільки чужі. Уругвайці відповіли дальнім ударом Весіно – Льоріс вкотре зіграв надійно. Франція відкрила рахунок уругвайською зброєю. Грізманн подав зі штрафного, Варан виграв верхову боротьбу на 11 метрах. На останніх хвилинах Касерес відповів схожим ударом, однак Льоріс дивом потягнув з кута.

Статистика за перші 45 хвилин за ударами 7:6 загалом, 4:1 за влучними на користь Уругваю, але веде Франція. На старті другого тайму Муслера ледь не подарував Грізманну халявний гол, пішовши у дриблінг біля своїх воріт. Пощастило, що від ноги Антуана м’яч вийшов за межі поля. На 61-й усе той же Муслера фактично прибив свою команду. Грізманн здалеку пробив у руки голкіперу, але наддосвідчений страж воріт кулаками перевів снаряд у сітку.

Крістіан Родрігес та Корентен Толіссо обмінялись ударами з-за меж штрафного – в обох випадках дуже близько до мети. Мбаппе самотужки ледь не обіграв весь захист, але загрався. Після пропущеного Муслерою гола віра Уругваю в успіх серйозно похитнулась, і французи з кожною хвилиною вбивали її рештки своєю методичною розміреною грою в центрі поля. Показовий був момент, коли Хіменес на останніх хвилинах, стоячи у стінці, почав плакати. На табло ще навіть 90-ї хвилини не було.

Франція першою виходить у півфінал, де на неї чекає Бразилія або Бельгія.

Найгірший матч плей-офф ЧС-2018

Усе настільки передбачувано, що аж гидко. Уругвай без Кавані постав сірою мишкою, якою вистачило лише на імітацію стартового штурму. Дідьє Дешам перед матчем боявся пропустити першим, мовляв тоді шанси зрівняти будуть дуже маленькими. Але ж ми давненько не бачили, ким є уругвайці, якщо першими пропускають вони. І знаєте, навіть Саудівська Аравія не виглядала настільки безпорадною. Матч завершився ще на 40-й хвилині. За інерцією Годін ще міг зрівняти «у роздягальню», але після перерви Уругвай вже не створив жодного моменту.

Так, персональна трагедія Муслери, який відбив слабенький удар Грізманна у ворота, є крихітним виправданням. Але ж навіть роздерта внутрішніми конфліктами Аргентина, програючи французам 2 м’ячі, не була настільки жалюгідною. Арбітр додав 5 хвилин. Тобто після другого пропущеного гола уругвайці мали ще 34 хвилини, а це майже там. І що вони видали? Навіть натяку на бажання померти на полі, аби зрівняти рахунок. Повну безпорадність і ще й сльози Хіменеса на 88-й!

Таке можна побачити хіба що на юнацькому Мундіалі. А щоб на дорослому? Уругвайські брутали виявились вразливими хлопчиками для биття. Франція пішки довела справу до переможного кінця. Дякуючи безхарактерності команди Табареса, ми побачили найгірше видовище плей-офф Чемпіонату світу 2018.

Франція вийшла у півфінал, маючи 1,5 моменту

Команда Дешама аж 2 рази влучила у площину воріт Муслери. З цих ударів лише Варан як слід приклався головою. Другий гол – відвертий подарунок голкіпера. Ок, можна ще згадати промах Мбаппе на 15-й. Тобто, видавши не більше 2-х моментів і влучних ударів, французи з переконливою перевагою обіграли уругвайців.

Це «селесте» зазвичай так перемагають. Ще й цей гол з другого поверху, який мав бути «уругвайським». Фартове взяття воріт. Тактична перемога Дешама на класі своїх виконавців. Економія сил перед півфіналом, який фактично є прихованим фіналом – є стійке передчуття, що саме хтось із тріо Франція, Бразилія, Бельгія стане чемпіоном.

3 герої матчу

Антуан Грізманн не набігався у неймовірному темпі, але 2 голи зробив. Форвард Атлетіко спочатку асистував захиснику принципового суперника Реала Варану, а згодом змусив Муслеру закинути м’яч у власні ворота. Грізманн забив 7 голів за 6 останніх матчів плей-офф чемпіонатів світу та Європи. Маестро мінімалізму. Однак не лише той, хто відмовив Барселоні, став батьком перемоги.

Гігант центра поля Поль Погба залишив після себе випалену землю, немов його тренер по Манчестер Юнайтед Жозе Моурінью. Півзахисник виграв 14 індивідуальних дуелей проти уругвайців. Такого з французами не траплялось на чемпіонатах світу 20 років (Лізаразю проти Хорватії на ЧС-1998).

Уго Льорісом став символом надійної гри в обороні. Так, Варан та Умтіті також провели солідний матч, але саме воротар французів видав декілька чудових сейвів, даючи безапеляційний сигнал «Но пасаран!» у першому таймі. Вони і не пройшли.

Цікаві факти

Франція стала першою командою в історії футболу, яка вибила 2 збірні з Південної Америки на кубковій стадії одного Чемпіонату світу (Аргентина в 1/8 та Уругвай в 1/4).

Уругвай пропустив від Франції вперше за 33 роки і відразу ж вперше в історії ЧС програв «ле бльо».

Гол Варана вивів Реал у лідери за кількістю голів, забитих гравцями клубу на ЧС-2018. Мадридці зрівнялись з ПСЖ та Барселоною (по 10 голів).

Луїс Суарес вперше за історію своїх виступів на чемпіонатах світу жодного разу за матч не прийняв м’яч у штрафному суперника. Це був 13-й матч форварда Барси та Уругваю на мундіалях. Суарес також лише вдруге не зумів пробити по воротах. Уперше це трапилось також проти Франції на ЧС-2010. Без травмованого Кавані вже зовсім не те.

Франція забила 6 голів з останніх 6-и влучних ударів по воротах суперників на Кубку світу.

Лише Німеччина (12), Бразилія (8) та Італія (7) частіше виходили у півфінал ЧС ,ніж Франція (6).

ЧС-2018, 1/4 фіналу

Уругвай – Франція – 0:2

Голи: Варан, 40, Грізманн, 61

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий