Цитуючи «Скаженого пса»: що думає новий очільник Пентагону про конфлікт в Україні (відео)

Цитуючи «Скаженого пса»: що думає новий очільник Пентагону про конфлікт в Україні (відео)

Колектив «OmTV» проаналізував останні кадрові призначення новообраного господаря Білого дому Дональда Трампа. Особливу увагу журналістів привернув майбутній очільник оборонного відомства Сполучених Штатів Джеймс Маттіс на прізвисько «Скажений пес». Чим саме відомий відставний генерал і чого варто чекати від цього призначення українцям? – про це інформує replyua.net.




Журналісти наголошують, що риторика Маттіс завжди була жорсткою. Зокрема, він заявляв, що «існують люди, яких просто необхідно пристрелити». Керуючи однією з найбільш кривавих операцій війни в Іраку – битвою за Фалуджу, генерал закликав місцевих «не встромляти американцям палиці в колеса, інакше ті з вас, хто виживе, ще десять тисяч років розповідатимуть про те пекло, яке ми вам влаштуємо».


Заяви Маттіса стосовно російської агресії в Україні також були доволі кардинальними. Так, генерал завжди наголошував, що в Україні йде війна, критикував нерішучу політику Обами і виступав за надання нашій державі летальних озброєнь. Проте, за діями Росії Маттіс завжди вбачав не просто спробу заволодіти територіями, а намагання розколоти Північноатлантичний альянс. За словами військового, політика Путіна полягає в тому, щоб порушувати правила, будучи впевненими, що Захід все-одно гратиме за правилами. Відтак, у Кремлі не бачать нічого хорошого в тому, щоб межувати з демократичними державами. Навпаки, там убезпечують себе, створюючи на своїх кордонах пояс нестабільності, — зауважував Маттіс.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий