Деякі кімнатні рослини можуть серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Які саме?

Диффенбахія 


Диффенбахія стала досить таки популярною домашньою рослиною, яку можна зустріти майже в кожній квартирі. Її нерідко ставлять в дитячу кімнату, що ставить під загрозу здоров’я маленької дитини. Якщо лист диффенбахії пошкоджений або зламаний, він виділяє отруйний сік — ця речовина подразньює слизові оболонки людини, особливо небезпечне потрапляння в очі, ніс або рот. Також небезпечно пересаджувати диффенбахію за допомогою столових приборів — якщо їх погано вимиють, отруйний сік може потрапити в їжу.



Олеандр

Крупний чагарник з красивими рожевими квітами під назвою олеандр прийшов до нас з субтропічних країн. Зараз модно ставити його у дворі свого приватного будинку, а іноді люди навіть заносять цю рослину в будинок, але це велика помилка, яка може викликати неприємні наслідки. Справа в тому, що стебла, квіти, листя і навіть плоди олеанра є отруйними. Тому їх не рекомендують вирощувати в сім’ї, де є діти, які можуть гратися з рослиною. Також потрібно бути вкрай обережним при його пересадці — олеандр може виділяти отруйний сік, при зіткненні з яким варто ретельно помити руки. Також не рекомендується тривалий час перебувати поруч з цією рослиною — запахом квітів можна отруїтися.

Азалія

Улюблена багатьма азалія цвіте прекрасними «махровими» квітками різних відтінків. Нею можна милуватися безкінечно, однак не варто забувати про обережність. Відомо, що в листі рослин з роду рододендрон, до якого відносять азалію, є алкалоїди — їх використовують для отримання деяких наркотичних препаратів. До листя азалії не можна доторкатися дітям, так і дорослим рекомендується бути обережними, адже в них є отруйний сік. Наслідками попадання його в організм стає рясне виділення слини, печіння в роті, нудота. Отруйний сік азалії в великих кількостях може привести до летального результату.

Кротон

Ще одна популярна домашня рослина, яке може принести господарям неприємний сюрприз, це кротон. Він подобається багатьом своїми декоративним листям, проте саме воно приховуює загрозу для здоров’я людини. У них є отруйний сік, який при потраплянні в організм може викликати блювоту, понос і контактний дерматит. Коли ви пересаджує кротон або протираєте його листя, обов’язково вдягайте рукавички. Також краще не заводити цю рослину в будинку, де є маленькі діти.

Герань

Небезпека домашньої рослини може бути не тільки в отруєнні отруйними соками. Так, наприклад, потрібно бути обережними з геранню людям, схильним до алергічних реакцій. Ця рослина спочатку не дасть ніяких побічних ефектів, але потім вона здатна провокувати алергію — всередину організму можуть проникнути аероалергени. Іноді реакція проявляється відразу ж після натискання на листя або стебла герані. Навіть якщо ніхто з членів сім’ї не страждає алергією, не варто ставити цю квітку в дитячій — при попаданні всередину організму вона порушує травлення і підвищує в’язкість крові. Тому краще за все тримати герань на балконі.

 Згідно з народними прикметами, в будинку не повинно бути  рослин що в’ються, подібних ліанам. Такі рослини (хто б міг подумати) не дозволяють чоловікові надовго затримуватися в тому будинку, де вони ростуть. Так що краще забути про плющі в вазоні.

А дівчатам, які поставили в своїй спальні кактус, не вдасться вдало вийти заміж. Вже краще скоріше перенести його в іншу кімнату, про всяк випадок.

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий