Для Путіна створили спеціальний літак

Для Путіна створили спеціальний літак

Як інформує replyua.net, Іл-96-300, зроблений у Воронежі в особливій комплектації, поповнив парк спеціального льотного загону «Росія». У ньому вже є вісім аналогічних лайнерів, на яких літають в закордонні відрядження члени уряду РФ та сам Президент.




Дев’ятий борт, як і його попередники, побудований на заводі ВАЛТ в кооперації з рядом провідних російських підприємств. У новому Іл-96-300 поліпшений пілотажно-навігаційний комплекс і система захисту від зовнішніх загроз. Тож тепер пану Путіну в небі боятися практично нічого. Все обладнання та комплектуючі звісно лише російського виробництва.


У літака дуже великі перспективи, так як географія польотів Президентської свити – весь світ. Літак буде представляти РФ на міжнародному рівні, демонструючи високий рівень розвитку нашої авіаційної промисловості, – підкреслив гендиректор «Спеціального льотного загону «Росія» Ярослав Одинцов.

«Управління справами президента РФ традиційно є для нас найважливішим замовником. Виробництво «борта № 1» – особливе завдання: на цьому літаку буде здійснювати поїздки по країні і державні візити за кордон глава держави. Ми розуміємо, що повинні забезпечити безпеку і створити всі умови для його роботи, в тому числі для виконання функцій Верховного Головнокомандувача, адже машина може безперервно перебувати в повітрі до 14 годин, – зазначив віце-президент державної авіації спеціального призначення ПАТ «ОАК» Сергій Герасимов.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий