Долари забрав ПриватБанк на перевірку: щоб повернути купюру, українцю запропонували їхати в іншу область

Долари забрав ПриватБанк на перевірку: щоб повернути купюру, українцю запропонували їхати в іншу область

Клієнт Приватбанку приїхав до Сум із Києва, відніс долари на перевірку в касу фінансової установи. В одній із купюр виявили дві білих плями. Касир забрала банкноту для того, щоб провести перевірку. Тепер же, коли клієнт повернувся в столицю, йому пропонують знову поїхати в Суми, щоб забрати купюру, яка виявилася справжньою.




Про це клієнт «Привату» написав на спеціалізованому форумі «Мінфін». До Сум українець приїхав для того, щоб придбати автомобіль. А долари перевіряв перед оплатою авто. Коли на одній із банкнот виявили плями, він запропонував обміняти її, проте касир наполягла: гроші треба забрати на перевірку, бо вони можуть бути фальшивими.


«Минуло два дні, мені дзвонять і кажуть: все нормально, купюра нормальна, прийдіть отримаєте. Я їй: Я в Києві! Вона: це ваші проблеми, купюру вилучили тут, тут і заберете. Дзвоню на 3700, пояснюю ситуацію, кажу, що в мене немає можливості і фінансів приїхати до Сум, переведіть мені на картку або спишіть їх у Сумах, а в Києві я їх отримаю», – описав ситуацію клієнт.

Однак у «Приваті» відповіли, що гроші можна забрати тільки в тому відділенні, де їх вилучили. Тобто потрібно їхати до Сум. У відповідь на скаргу співробітники банку вибачилися за незручності та пообіцяли, що «колеги додатково зв’яжуться».

Зазначимо: банк у разі, якщо є підозри про отримання несправжньою купюри, зобов’язаний перевірити її власними силами, або відправити в Нацбанк. А потім, якщо виявиться, що банк отримав фальшивку, повідомити про це в правоохоронні органи.



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий