Підозрюваний у хабарництві Всеволод Князєв спробував себе оббілити. 18 травня він надав оригінальне пояснення щодо грошей, передає 24 Канал.

Як Князєв спробував викрутитися з ситуації

Колишній очільник Верховного Суду заявив, що фактично будь-хто може зайти до його кабінету, бо це приміщення не є режимним об’єктом. За словами Князєва, до нього на робоче місце могли приходити різні особи та просто залишати гроші на зберігання. Колишній суддя додав, що серед цих людей були і його колеги.



До мене на зберігання приносили гроші різні особи, навіть судді Верховного Суду. У мене в кабінеті вони просто зберігались,
– сказав він.

Що вирішила ВРП щодо судді-корупціонера

У четвер Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою Князєва. Таке рішення підтримали 14 членів колегіального органу. Це дало змогу Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі подати відповідне клопотання до Вищого антикорупційного суду України.

Більше деталей про корупційний скандал

  • Князєва звинувачують в отриманні 3 мільйонів доларів від людей, що хотіли добитися судового рішення на користь олігарха Костянтина Жеваго. Його викрили на хабарництві працівники НАБ, однак сам ексголова Верховного Суду вважає своє затримання неправомірним.
  • Юристка Олена Щербан у розмові з 24 Каналом пояснила, що робить ситуацію з Князєвим такою особливою. Окрім цього правозахисниця припустила, що інші судді ВС теж можуть отримати підозри.
  • 24 Канал також поспілкувався з політологом Миколою Давидюком. Експерт пояснив, на яку проблему української судової системи вказала справа Князєва.
  • Прокурор Олександр Омельченко зауважив, що під час обшуку у Князєва не дорахували близько 1 мільйона доларів США. Наразі триває робота над тим, щоб знайти та вилучити всю суму, яку Князєв отримав як хабар.