Українські прикордонники у Херсонській області зафіксували високий рівень забруднення з території окупованого Криму.




Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби.


За повідомленнями прикордонників стало відомо, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, на админгранице з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу «Титан».

Зокрема, неподалік від КПВВ «Чаплинка» військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин у повітрі. Зараз прикордонники повідомили про забруднення органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та евакуювали персонал з небезпечних місць.



Роботу заводу «Титан» вирішили зупинити на два тижні. Таке рішення прийняв так званий «глава республіки» Сергій Аксьонов.

«Сьогодні вночі … вперше гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму. Ми вранці провели нараду», — сказав він.

«Прийнято рішення всіх дітей міста Армянська шкільного і дошкільного віку, дошкільного — з мамами … відправити відпочивати в наші кримські санаторії. Все буде за рахунок держави», — додав Аксьонов і оголосив канікули на два тижні.

За його словами, підстав для введення режиму надзвичайної ситуації в Армянську немає.

У повідомленні прес-центру українських прикордонників говориться, що 30-річний мешканець населеного пункту «Станиця Луганська» мав пряме відношення до незаконних формувань, зокрема, діяв у складі так званої «народної міліції».