Феєричний виступ вінничанки на «Голос країни», Потап просто в захваті (фото+відео)

Студентці другого курсу Вінницького державного педагогічного університету імені М.Коцюбинського Олені Шинкар пощастило цього року стати учасницею «Голосу країни». Вона розповіла «Інформаційній Вінниччині» про закулісне життя шоу, про спілкування із зірками та дала поради тим, хто хоче спробувати свої сили в «Голосі».




Олені Шинкар  пощастило стати учасницею популярного вокального талант-шоу «Голос країни». На сліпих прослуховуваннях, де судді ще не бачать конкурсантів, Олена виконувала пісню «Jamaica». Її вокальні здібності оцінили з перших нот — брови суддів злетіли доверху, а крісло Потапа вмить повернулось до Олени.


— Він дуже швидко повернувся — я такого не очікувала. В мене був такий шок, типу: «О Боже, що робити? Закінчувати чи співати далі? Чи може йому якось помахати?», — згадує Олена.



Протягом проекту дівчині вдалося побувати в команді, не одного, а одразу двох тренерів: спочатку Потапа, а потім — Олександра Пономарьова. Тож співачка мала нагоду порівняти манеру навчання обох знаменитостей. Каже, що кожен працює по-своєму професійно.

— Потап дуже безпосередній. Коли я показувала весь всій репертуар, він по ходу говорив свої зауваження і пропозиції. Я почала, наприклад, співати пісню «Минає день», він почув буквально перші ноти: «Ну, я зрозумів, давай наступну». Те, що йому подобалося, він слухав, слухав, слухав, а потім: «А тут можеш по-іншому заспівати?». Всі свої зауваження або ж захоплення він озвучував зразу. Пономарьов він більш виважений. Він вислухав спочатку все, а потім озвучив свої пропозиції.

1

І все ж легше Олені було в команді не академіста Пономарьова, а репера Потапа. Головно через те, що там вона пробула довше і встигла зі всіма здружитися.

— Потап говорив нам слова підбадьорення, він питав про нашу родину. Навіть коли я потрапила в команду Пономарьова, він питав як там мама, як там взагалі справи, чи є в мене хлопець. Він питав такі речі – буденні, — розповідає Олена. — З Пономарьовим в нас не було такого часу особливо поспілкуватися. Але коли я приїхала на фінал «Голосу», то якось так вийшло: куча всіх, хочеться всіх побачити… Я бігла по гримерці і не побачила Пономарьова — він стояв спиною, з кимось говорив — і я просто пробігала повз нього, але  він мене зупинив, каже: «Лєн, привіт». Розпитав мене, що я думаю далі робити, чи збираюсь переїжджати після закінчення університету в Київ і щось тут шукати.

AEwN3zjn9k4

Такі моменти проекту Олена цінує чи не найбільше. Каже: вдалося не лише перевірити свої вокальні здібності у найпопулярнішому шоу країни, а й знайти собі нових друзів серед учасників та поспілкуватися із зірками. Особливе враження на Олену справила Ольга Фреймут, з якою за час зйомок вінничанка також встигла трохи подружитися.

— Вона мене  називала своєю коліжаночкою, казала мені: «Ти така хороша, ти така маленька, ти так на мене схожа». Не дивлячись на те, що вони всі зірки, причому зірки високого рівня. Наприклад, Оля Фреймут стала обличчям ювелірної компанії, і тепер цю компанію знають всі, тому що всі знають Олю Фреймут. Та, не зважаючи на масштаби їхньої зірковості, вони такі прості. Коли я, наприклад, побачила Потапа в буденності, я зрозуміла, що він так само хворіє, як і ми, в нього так само капає з носа, — сміється Олена.

Безымянный

Кожного разу, коли Олена поверталася додому зі зйомок, вона намагалась усвідомити все побачене і «переварити» нашестя відомих людей.

— О Боже, я сиділа з Іриною Горовою, дружиною Потапа, з Потапом сиділа, з Русланом Квінтою. Ми всі так просто сиділи в такій маленькій кімнатці і пили чай, говорили. З тою самою Таньою Решетняк, яка дійшла до самого кінця, ми спілкувались дуже багато, — захопливо розповідає Олена.

Vxs0sauwk9M

Та вразили Олену не лише самі зірки, а й професійна робота величезної команди за лаштунками.

— Той кайф, який ти ловиш на сцені, не передати. Там така апаратура! Коли я ще поспіваю з такою апаратурою? Там такий мікрофон важкий, що його треба двома руками тримати. Все підлаштовують окремо під кожну людину. Саундчек – це репетиція. Я співаю, приходить звукорежисер з планшетом і там на планшеті все налаштовує. Тобі не треба думати, чи треба мікрофон ближче підставити, чи ні — все за тебе зроблять.

А ще від чого шаленіли учасниці «Голосу», це від нарядів, гриму, зачісок — кожен образ стилістами був продуманий до дрібниць. Вінничанка зараз вже може розкривати карти. Розповідає, приїжджає, наприклад, учасниця на зйомки і привозить свою сукню під певну пісню. Та стилісти, знавці моди можуть не випустити на сцену у привезеному костюмі. Тоді вони створювали інший образ, який, на їхню думку, буде більш виграшним у залі і на телеекрані.

y4R2uoDW4AE

— Два тури я була в своїх костюмах, а третій — «в нокаутах» — мені дали вже сукню стилісти. Це була чорна сукня, якась дуже крута, — тішиться Олена.

Також приємною несподіванкою для вокалістки була надзвичайна турбота організаторів шоу щодо учасників. Їжа, проживання, білети додому та медична допомога – для учасників не було проблемою. Адже ніщо не мало відволікати від співу, від жаги до перемоги.

Олені сформували образ тендітної, але незворушної, тому що вона була не впевнена у собі. Зараз екс-учасниця це розуміє і вважає, що потрібно завжди бути впевненою в своїх можливостях. А ще — не приймати на свій рахунок зауваження тренера або ж стилістів.

— На шоу ніхто не ставлять за мету принизити когось. Якщо, наприклад, в Лєри класна сукня, а в мене гірша, то раз — і мені  теж дали класну сукню, я теж класно одягнена. Або, наприклад, Таня Решетняк — в неї такий досвід за плечима, вона вже давно пише пісні для відомих зірок, і я така собі приїхала з Бердичева – для організаторів це не важливо. Всі були абсолютно рівні. 

LsX7-LbWho8

lUpcDwtthzE

По завершенні проекту всіх учасників запросили у глядацьку залу на фінал «Голосу країни», а після того — на приватну вечірку в один з київських нічних клубів, де зірки та учасники разом святкували завершення шоу. Дорогою від павільйону до нічного клубу всі співали та пили шампанське.

— Ми йшли до клубу пішки, купили шампанське і співали пісень на весь Київ. Спочатку на вечірці ми всі поділилися групками, там команда Тіни Кароль, команда Потапа, Вокарчука, Пономарьова — всі окремо, а потім ми веселилися разом, — згадує Олена.

N8ZO8Q0HHh8

Олена брала участь в різних концертах, але тільки в «Голосі» її показали по телевізору. Тож не дивно, що після своєї участі в проекті голосиста студентка почала отримувати пропозиції виступати. Запевняє, що старалася не відмовити нікому і погоджувалася співати й там, де сцени й близько не було.

— Одного разу мене попросили виступити перед дідусем, який пропрацював багато років в нашому університеті, він зараз дуже старий. Ми їздили до нього, прямо в палаті я співала, — посміхається Олена.

Також приємним бонусом Олені є те, що її впізнають на вулиці, в університеті, на роботі. Своїм знайомим, які хоч трохи співають, О.Шинкар змальовує шоу у найяскравіших барвах, щоб спонукати піти на прослуховування. Каже, це не просто можливість чогось досягти більшого, а й шалені незрівняні емоції і досвід, резюмує молода співачка.

nap2j_lSoJY

До речі, зараз по країні завершуються прослуховування-відбори до «Голосу країни»-2016. Тим, хто наважиться випробувати свій талант, Олена радить добре підготуватися, і, найперше, урізноманітнити репертуар. А ще — не зациклюватися на тому, до чого звик, а трошки експерементувати, міняти манеру і жанр виконання пісень.

— В моєму випадку — це більше навіть удача і віра суддів в мене. Це — більше, ніж навіть я в себе вірила. Пономарьов, мене коли «врятував», сказав: «Тобі потрібно стрибнути через два тури, тому що цей тур ти програла». Але я розуміла, що я не зможу це зробити, бо дуже мало часу, і в мене дуже маленький репертуар. Це величезний був мій мінус — в мене був одноманітний репертуар, і я не могла більше нічого іншого показати, — шкодує Олена.

Зараз коли її питають, чи піде на кастинг в цьому сезоні відповідає: «Звичайно, ні!». Каже: потрібно професійно рости. А те, що було на шоу, хоче назавжди зберегти як приємний спогад та неоціненний досвід в житті.

 

i-vin

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий