Футбольне свято з присмаком жлобства: єврофани в шоці від української «гостинності»

Футбольне свято з присмаком жлобства: єврофани в шоці від української «гостинності»

Чимало вітчизняних політиків, як і бізнесменів, так і не навчилися поважати Україну. Про любов до рідної землі уже й не йдеться. Хоча… вони люблять її надра, робочу силу, «товкти» тут великі гроші. Їм байдуже, що про Україну говорить світ. А думка власного народу взагалі не цікавить.




У ЄС вчергове зробили нову жорстку заяву про Україну: «Імідж просто жахливий». І через це наша країна має небагато прихильників серед держав-членів Євросоюзу, сказав голова представництва ЄС в Україні Г’ю Мінгареллі під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.


«Лише кілька країн реально підтримують Україну. Більшість держав-членів ЄС хочуть не псувати своїх стосунків з Росією через Україну, Грузію чи Молдову. Це є реальним. І я збрешу, якщо скажу вам, що більшість країн-членів підтримують Україну», – заявив посол.

Ось така правда. Щоразу, коли в Європі говорять про Україну, згадують корупцію, війну, Чорнобиль і проституцію. Сумно… А в нас є стільки всього цікавого, гарного, неповторного…



Велика проблема ще й у тому, що Україну належно не презентують у світі. А якщо презентують, то так, краще б цього не робили. Останній приклад – вартість готельних номерів на період проведення фіналу Ліги Чемпіонів у Києві 26 травня. Закордонні фанати в шоці від цін у київських готелях. Вони зросли у 30-45 разів. А подекуди у сотню (!!!) разів, тож ціни на номери перевалили за 3000 євро. Наприклад, у тризірковому готелі «Нивки», що у Святошинському районі, двомісний номер зараз і в червні коштуватиме 23 євро на добу. А в день фіналу Ліги чемпіонів ця ж кімната потягне на 3126 євро.

Бажання зірвати великий куш на європейських уболівальниках демонструє жлобство замість української гостинності.

Як передає «Радіо «Свобода», у «радянському» готелі в спальному районі столиці через Інтернет пропонували кімнати від 10 тисяч гривень за ніч.

І в хостелах ціни у день матчу перевершать стандартні. У «Salve Hostel», що поблизу Майдану Незалежності, 26 травня ліжко у змішаному десятимісному номері обійдеться у 93 євро. Зазвичай, воно коштує чотири євро.

Київські ціни контрастують на тлі вартості житла у Ліоні, де сьогодні, 16 травня, проходить фінал Ліги Європи між французьким «Марселем» та іспанським «Атлетико». Французькі готельєри також підвищили вартість проживання, але не так захмарно. За інформацією «Еспрессо», у тамтешньому тризірковому готелі у день матчу двомісний номер коштує 300 євро, а зазвичай – 65 євро. А в хостелах ціни не підвищували.

Не менш жадібні і деякі власники київських квартир, особливо у спальних районах. 60-150 тисяч (!!!) гривень – звичайний цінник на день футбольного свята на сайтах із пошуку квартир. Вражає!

Футбольні фани багато подорожують і добре розуміють: під час таких подій на них скрізь хочуть заробити. Але ж існує міра. Проте столична влада скандалу не бачить. Кажуть: бізнес є бізнес. Яка репутація! Який імідж! Який туризм!

На щастя, з таким підходом, як у влади, готельєрів та підприємливих орендодавців, погоджуються не всі кияни: вважають це соромом для країни. Тому в столиці розпочали флешмоб: люди пропонують футбольним фанам жити безкоштовно. І для цього звільняють кімнати у власних оселях…

Якось у нас все навиворіт. Здерти гроші в готелях з іноземців – це нормально. Бізнес. Влада нічого поганого в цьому не бачить. А використати іноземну фінансову допомогу, яку надають Україні, розуму не вистачає.

Наша країна не використала навіть половини виділеної їй фіндопомоги, зазначає видання «Bloomberg». А це могло б значно допомогти поліпшити й прискорити економіку. Проте уряд використав майже вдвічі менше грошей, аніж йому було виділено у рамках міжнародної допомоги. Із загальної суми у 29 мільярдів доларів – майже 15 мільярдів «зелених» залишаються невикористаними. Причина банальна: гроші виділялися під реформи, та ентузіазм, пов’язаний зі збереженням темпів економічного перетворення, ослаб. Зате скільки «реформаторів» розвелося…

Тим часом США можуть ввести санкції проти українських чиновників, які гальмують реформи. «Карма» офіційного Вашингтона може насамперед спіткати представників партій, які складають коаліцію у Верховній Раді, але не приймають необхідних для реформ законів. Через місяць-півтора, можливо, почуємо прізвища «героїв».

До слова, американські експерти зазначають: в Україні змінилося суспільство, але не політики. Значить, у суспільства є важливе завдання – змінити політиків…

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий