Гогілашвілі заявив, що сам написав заяву на звільнення після скандалу: я винний, мені соромно

Гогілашвілі заявив, що сам написав заяву на звільнення після скандалу: я винний, мені соромно

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі написав заяву про звільнення. Він визнав свою провину і зазначив, що йому соромно за «свою емоційність та нестриманість», але не за роботу.




Про це сам Гогілашвілі повідомив у Facebook, подякувавши колегам за роки співпраці. Чиновник зазначив, що ця ситуація стала «показовим прикладом для всіх, як не треба поводитися».


Гогілашвілі написав заяву про звільнення

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів України звільнив Гогілашвілі за власним бажанням після скандалу, який посадовець влаштував із правоохоронцями на блокпосту на Донеччині, коли його автомобіль зупинили.

Водночас звільнення Гогілашвілі не знімає питання законності його призначення, оскільки він є власником російського паспорта, а отже, на жодні держпосади призначати його було не можна. Відповідь це питання мають встановити у ДБР.



Крім того, відомо, що дружина Гогілашвілі, помічниця Володимира Зеленського Марія Левченко офіційно не оформлена в Офісі президента. Вона не має допусків до інформації, але присутня на всіх зустрічах. Зокрема, була і на обговоренні операції з «вагнерівцями», з чого випливає, що вона могла легко обговорити її з громадянином Росії Гогілашвілі. Заробітну плату жінка отримує у студії «Квартал 95».

Нагадаємо, у мережі з’явилося відео зі скандальною поведінкою Гогілашвілі. На ньому чиновник у грубій формі з використанням нецензурної лексики розмовляє із правоохоронцями. Його зупинили для перевірки документів, проте це не сподобалося заступнику міністра. Він почав кричати та ображати перевіряльників.

Згодом президент України Володимир Зеленський зажадав звільнення Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ. Президент висловив переконання, що відповідну заяву вже написав сам чиновник.

«Що б там не було, відповіддю на законну вимогу представника поліції має бути коректна поведінка кожної людини. Незалежно від посади, соціального статусу чи будь-яких інших обставин», – заявив Зеленський.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий