Інтимні подробиці життя Стародавньої Греції і Риму: чого тільки не робили!

Інтимні подробиці життя Стародавньої Греції і Риму: чого тільки не робили!

Ні для кого не секрет, що в сучасному світі особливе місце займає тема сексу. Статистика невблаганна, «гола» індустрія, яка спекулює на сокровенному, приносить величезні прибутки і має глобальний вплив на ринок споживання і розваг. Цензура стежить, але не все так гладко, як хотілося б.


Але щоб ми не говорили про сьогоднішню мораль і повсюдну розпусту, у древніх цивілізацій з цією справою все було набагато простіше. Стародавні греки, а за ними і римляни, в питаннях сексу і інтимного життя відчували себе набагато вільніше. Ось декілька фактів, які дозволять тобі трохи розкрити очі.

1. Помпеї і фалоси на стінах.



1 (3)

За легендою Помпеї були покарані богами за свої жахливі сексуальні гріхи. І правда, під час розкопок відкрилася шокуюча правда: економіка міста процвітала завдяки великій кількості публічних будинків (лупанарій), найближчий шлях до яких вказували наліплені на стіни пеніси.

2. Вуайєризм.

2 (3)

З тих часів збереглося досить багато картин, на яких за сценами злягання спостерігають інші люди, не беручи в них ніякої участі. Висновок може бути наступний — злягання було настільки буденною справою, що не викликало ні в кого ніяких питань.

3. Жарти Марціала.

3 (4)

І до цього дня чоловіки турбуються про свої сексуальні можливості, серйозно переживаючи будь-який збій. Марк Валерій Марціал, римський поет I століття відомий своїми непристойними епіграмами, в яких жорстоко жартував над недієздатністю своїх опонентів і висміював їхні уподобання.

4. Ритуали для жінок.

4 (3)

Аристофан колись описав ритуал Фесмофорій, який був покликаний збільшити плодючість. У ньому брали участь лише заміжні афінянки і виглядало це так: жінки утримувалися від сексу, купалися в знак очищення, ділилися непристойностями зі своєї великої практики і розважалися з штучними пенісами. Ритуал тривав три дні і, судячи з усього, звільняв накопичену сексуальну енергію.

5. Оргії.

5 (3)

Деякі дослідники вважають, що стародавні оргії були вільними для всіх: тут не існували обмежень і правила, гріху віддавалися всі з усіма. Оргії відомі з V століття до н.е. і зазвичай організовувалися під час весняного рівнодення.

6. Пріап.

6 (3)

Стародавні греки пов’язували фалос з одержимістю. У пантеоні богів був навіть Пріап, відомий своїм величезним і постійно ерегованим пенісом. До нас він прийшов у вигляді медичного терміна «пріапізм».

7. Мирний інтим.

7 (3)

В одній з постановок Арістофана жінки відмовляють усім чоловікам у сексі доти, поки вони не укладуть перемир’я між афінянами і спартанцям: через свою впертість вони забули про більш нагальні справи, в тому числі і про дружин. Ось такий примус до миру.

8. «Ars Amatoria».

8 (3)

Або «мистецтво любові». Виявляється, у римлян теж була своя камасутра, а авторство приписують поетові Овідію. «Ars Amatoria» стала справжньою енциклопедією для початківців-коханців: поет в деталях описує варіанти і пози, які слід приймати, щоб отримати найвищу насолоду.

9. Загальні дружини етрусків.

9 (3)

Їх жінки відомі своїми гіпернезалежими звичаями в питаннях інтиму і оголення: вони доглядали за собою і часто ходили оголеними, щоб похвалитися своїми принадами. Інститут шлюбу, здається, був відсутній геть: дуже часто підростаючі діти поняття не мали, хто їх батько.

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий