Javelin відпочивають: українські ракети вразили своєю потужністю

Javelin відпочивають: українські ракети вразили своєю потужністю

Українські протитанкові ракетні комплекси «Скіф» і «Корсар» на недавніх стрільбах показали себе не гірше американських протитанкових комплексів третього покоління Javelin.




Про це повідомив керівник Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.


«На сьогоднішній день є ціла лінійка ПТРК, серед яких найбільш відомі – це «Скіф» і «Корсар». На недавніх стрільбах, коли відстрілювали американські Javelin, як раз використовували ці два протитанкових ракетних комплекси, і вони показали, що вони не гірше американських», — заявив він.

За словами Бадрака, українські ПТРК вразили цілі так само, як і американські Javelin. «100% попадання на дальності майже 2 км, комплекси підтвердили свої високі характеристики», — сказав експерт.

Як повідомлялося раніше, Україна провела випробування американського протитанкового ракетного комплексу «Жавелин». Попутно проходили випробування і українського аналога – ПТРК «Стугна».



Як виявилося, українська зброя нічим не поступається американському, а за деякими показниками навіть перевершує його. До того ж, українську зброю в 5 разів дешевше.

Після проведення випробувальних стрільб було вирішено збільшити кількість протитанкових ракетних комплексів «Стугна» в зоні проведення ООС на Донбасі.

«Стугна-П» (в міжнародній класифікації — «Скіф») – переносний протитанковий ракетний комплекс. Він призначений для ураження будь-яких броньованих або малорозмірних цілей (бронетехніка, вертольоти, нерухомі броньовані вогневі точки і т. д.). Також комплекс дуже ефективний при веденні вогню по прихованої в окопах бронетехніці.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий