Команда Савченко готувала “сюрпризи” до виборів, – СБУ

Команда Савченко готувала “сюрпризи” до виборів, – СБУ

Команда арештованої нардепки Надії Савченко готувала провокації у день президентських виборів 31 березня. Зокрема, хотіли зібрати народне віче, аби радикалізувати суспільство і розхитати ситуацію в країні. Сама організація “сюрпризів” не обійшлася без російських спецслужб.




У трьох членів команди Савченко відбулись обшуки. Зокрема, у Євгена Моринця, який знімав для “Білої балаклави”. Він агітував людей до провокацій, пов’язаних з невизнанням результатів виборів – пише 24 Канал .


Що таке “Біла балаклава”?

Це YouTube-персонаж із закритим балаклавою обличчям, в окулярах та зміненим голосом (за даними СБУ, під балаклавою Євген Моринець), який у своїх відеоблогах раз по разу закликає людей виходити на акції, протести, віче. Розповідає про олігархів і маргіналів, закликає націоналістичні угруповання виходити на вулиці зі зброєю. Сприяв у розповсюдженні закликів “невідомого революціонера” Микола Дульський, який очолював організацію “Наждак” і який втік з України, коли СБУ викрила його зв’язки із спецслужбами.



В СБУ переконані, що Моринець намагався втілити план російських спецслужб. Вводячи людей в оману гаслами на кшталт “народовладдя”, мали створити різні місцеві структури, які підвели б Кремль до бажаного результату – втрати суверенітету України.

Відео: СБУ оприлюднила перемовини “Білої балаклави”

Координував роботу Моринця вже згаданий Микола Дульський, який, на переконання Служби безпеки, є агентом російських спецслужб.

“Біла Балаклава” (Моринець – 24 канал) разом з Дульським обрала дату 31 березня – день виборів – для проведення так званого віче, на якому планувалось радикалізувати суспільство. Моринець планував реалізувати цю провокативну акцію. Під час обшуку вилучений у нього так званий коктейль Молотова, який він планував використати найближчим часом у столиці,– повідомив замголови СБУ Віктор Кононенко.

18 лютого Моринцю оголосили підозру за статтею 109 “Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”. 19 лютого у Києві чоловіку мають обрати запобіжний захід.

Як Моринець пов’язаний із Савченко? Він є помічником нардепки, яку звинувачують у держзраді. Він підтримував її плани (підрив Верховної Ради) й сам закликав до третього Майдану.

У чому звинувачують Надію Савченко?

У змові з проросійськими бойовиками Донеччини та підготовці масштабного теракту в центрі Києва. А ще нардепа звинуватили у спробі повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

У Генпрокуратурі кажуть, що за допомогою арсеналу зброї з окупованих територій Савченко з Рубаном планували вбивства перших осіб держави, зокрема, Петра Порошенка, Олександра Турчинова та Арсена Авакова. Серед планів – були підриви будівлі Верховної Ради та обстріл прилеглих будівель у центрі Києва.

На сьогодні Савченко та Рубан перебувають під арештом, який весь час продовжують, адже слідство у справі ще триває. Так, 15 лютого Апеляційний суд Чернігівської області ще на 2 місяці продовжив термін утримання під вартою Савченко.

Проте це не означає, що Савченко, перебуваючи за ґратами, не має президентських амбіцій. Документи для реєстрації її кандидаткою у президенти України вона подала, але ЦВК відмовила нардепці, оскільки вона не внесла заставу у 2,5 мільйона гривень.

Що відомо про Надію Савченко: дивіться відео

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий