Лірік (Єсенін, Інтуїтивно-етичний інтроверт, INFP) — опис типу в соціоніці

Лірік (Єсенін, Інтуїтивно-етичний інтроверт, INFP) — опис типу в соціоніці

Соціоніка Єсенін

Наука соціоніка дозволяє дізнатися про основні механізми взаємин між різними типами людей. Завдяки виділеним 16 соціонічним типам можна отримати знання та вміння, як уникати проблем у відносинах з партнерами та в бізнесі, залишаючись у гармонії з собою та оточуючими.




Джерело https://anna-kuchyna.com/uk/socionika-esenin/


Социтип Єсенін

Як можна описати психотип Єсенін, він дивиться життя під особливим кутом, бачачи його як потоку, у якому є місце і подій, і змін. При цьому він пильно відстежує у ньому свій внутрішній стан, чуйно прислухаючись до нього. Єсенін завжди бачить динаміку подій, передбачати їх і навіть продумувати можливі результати розвитку подій. Представники цього психотипу чудово бачать, як події переплетені між собою і який вплив вони мають одна на одну.

Інтуїтивно-етичний інтроверт

Друга назва, социтип Лірик — це інтроверт, який чудово, інтуїтивно орієнтується в часі, йому не складно ним управляти, і він робить це легко як зі своїм, так і з чужим. При цьому він вважає, що запас часу безмежний і можна не поспішати із завершенням тієї чи іншої справи.



Сильні сторони Єсеніна

Яке завдання Єсеніна у соціоніці? Життєвому потоці він здатний не просто створювати і потім підтримувати позитивний емоційний настрій у колективі, він не схильний до зневіри у будь-якій ситуації, вірячи в позитивний результат ситуації. Єсеніну легко вдається згладжувати конфлікти та сварки в колективі, але сам він здатний зіпсувати настрій оточуючим, якщо знає, що не буде якихось критичних наслідків.
Єсенін не любить нав’язуватися людям, він дуже уживливий у побуті. Любить стежити за собою, приділяючи увагу своєму зовнішньому вигляду.

Потрапляючи в екстремальні ситуації, він здатний витримувати важкі умови для життя і навіть біль. Психотипу Єсенін властиво опинятися під впливом нових модних течій у питанні здоров’я та медицини. Йому властива навіюваність, тому часто потрапляє під вплив різних систем лікування, дієт.

Слабкі сторони Єсеніна

Відносини з грошима у Єсеніна не прості. Йому не властива економія, йому складно грамотне розпорядження грошима. Тому представники даного психотипу часто купують різні марні, але гарні речі, бачачи в їхній привабливості користь. Єсенін терпіти не може поради та рекомендації, що йому робити і як. Він шукає свій ритм у роботі, дотримуючись його надалі. При цьому йому не подобається напружуватися в процесі і страшно стикатися з нововведеннями в роботі.

Що приваблює Єсеніна у людях?

Йому подобається сила, впевненість у оточуючих. Йому легко пристосовуватися до людей, при цьому Лірик не буде жертвою деспотизму. В силу того, що Єсенін схильний до шкідливих звичок, його легко збити з правильного напрямку, йому постійно потрібна десниця, що контролює і направляє. Тому йому просто не обійтися без сильного та твердого керівника. Інакше Єсенін залишиться незібраним та розслабленим на роботі. Опинившись у дискомфортній собі ситуації може стати навіть дуже грубим.

Єсеніну треба бачити чіткість ситуації, йому імпонує наявність чітко продуманого плану, де обов’язково є кінцева мета. Тому йому завжди потрібні зрозумілі технології, схеми. Але Єсенін страждатиме від жорсткої дисципліни, дріб’язкового контролю.

Infp тип особистості

Infp тип особистості властиво дотримуватися принципу невтручання в життя та душу інших людей. Добре бачачи всі перспективи, можливості тієї чи іншої справи він може ними не скористатися, про що потім страшно шкодує. Але при цьому дуже критично ставиться до своїх здібностей, боячись бути незатребуваним, або не мати таланту в чомусь. І дуже потрібні Єсенін компліменти, щоб оточуючі бачили його здібності.

Представники соціотипу Єсенін вважають за краще не говорити про свої почуття чи ставлення до інших. Вони показують їх вчинками, прийняттям їхніх недоліків, участю та ін. Йому просто вловлювати зміни в настрої в колективі або в оточуючих його людей, він відчуває будь-які зміни у відносинах. Тому Єсенін буде не доводити до конфлікту, і гармонізувати ситуацію. Ведучи бізнес, він пускає в хід особисту чарівність, любить користуватися своїми знайомствами.

Читайте більше про соціоніку в блозі Ганни Кучиної

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий