Луганськ без води: Турчинов сказав, що українці не будуть зі своєї кишені платити за борги окупантів

Луганськ без води: Турчинов сказав, що українці не будуть зі своєї кишені платити за борги окупантів

Секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував ситуацію з водопостачанням, яка скалась на окупованій частині Луганщини, — про це replyua.net інформує з посиланням на матеріали видання «Цензор.нет».




Так, нещодавно українські ЗМІ оприлюднили новину, що окупована частина Луганської області з першого грудня поточного року буде відрізана від водопостачання. Причиною цьому слугує значна заборгованість за цю послугу, яка накопичилась у мешканців території, підконтрольної терористам. Коментуючи ці заяви, секретар РНБО Олександр Турчинов підтвердив, що українська сторона дійсно планує припинення водопостачання.


За словами Турчинова, Україна не має зайвих ресурсів для того, щоб утримувати окуповану територію. За все потрібно платити, і водопостачання з території, непідконтрольної українській владі, не є винятком. За словами політика, Росія знаходить мільйони доларів для того, щоб утримувати багатотисячну армію на окупованій території, проте не бажає заплатити за фактично спожиту воду. Турчинов, звертаючись до кремлівських найманців, наголосив: виведіть війська, виконайте Мінські домовленості і ми самі розберемось з ситуацією. Крім того, політик зауважив, що західні партнери можуть навіть не пробувати тиснути на Україну з метою змінити наше рішення: якщо МВФ вимагає від українців платити ринкову ціну за газ, електроенергію тощо, то чому окупована частина Луганщини має бути винятком? Турчинов зазначив, що він розуміє всі проблеми, які постають перед мешканцями окупованої території, але їх винуватцем є не Україна, а Російська Федерація.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий