«Мамо, я не можу так жити», — написав солдат перед самогубством

«Мамо, я не можу так жити», — написав солдат перед самогубством

Родичі загиблого на початку червня 18-річного військовослужбовця-контрактника 80-ої бригади Миколи Несторяка родом із села Гробище на Путильщині, написали листа до військової прокуратури у Краматорську. Вони переконані, що їхнього сина довели до самогубства, і хочуть, щоби слідство з’ясувало це.




Кореспондент molbuk.ua зв’язалася по телефону з матір’ю Миколи Несторяка пані Марією. Жінка розповіла, що напередодні того, як отримала страшну звістку, син написав їй смс-повідомлення.


-Сина довели, бо він мені без десяти 12-та ночі шостого червня написав дуже сумну смс-ку: «Усі мене ображають, знущаються, кажуть, що дурний. А найбільше з мене знущається сержант Капітула. Я не можу так жити»…- розповідає пані Марія. — Бачите, він навіть прізвище написав… Сержант Капітула… Не знаю, чи справді є такий… Син розповідав, що дуже там не люблять наших …

Якщо слідство з’ясує, що юнака довели до самогубства, то його родині повинні виплатити належну компенсацію, розповіли у Чернівецькому обласному військкоматі. Якщо ж ні – родина не отримає нічого. Марія Несторяк каже, що навіть на поховання сина нічого не було виділено. Жінка дала номер телефону військової прокуратури сил антитерористичної операції Краматорська – мовляв, можливо, нам щось вдасться дізнатися нового. Працівник прокуратури, який взяв слухавку, відповів: «Нам заборонено давати інформацію по телефону. Ми ж не знаємо, хто ви. А раптом ви «з того боку? Тому надішліть нам звернення і ми протягом п’яти днів вам відповімо».



Отож, ми написали інформаційний запит до військової прокуратури Краматорська. Відповідь на нього обов’язково опублікуємо у наступних числах «МБ» та на сайті molbuk.ua. Також у четверговому випуску «МБ» за 23 червня читайте детальніше про розмову з матір’ю загиблого військового.

Источник: molbuk

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий