«Ми не повинні були вижити»: легендарний «Сумрак» вразив історією про Іловайський котел (відео)

«Ми не повинні були вижити»: легендарний «Сумрак» вразив історією про Іловайський котел (відео)

Герой України, генерал-майор ЗСУ, директор Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук («Сумрак») розповів про те, як дивом вижив під час боїв за Савур-могилу у 2014 році.




У інтерв’ю для програми «Я – Воїн» він зазначив, що в страшні дні Іловайського котла у нього та його бійців був тільки один вибір – здаватися або прориватися. Однак захисники одразу вирішили, що будуть протистояти агресору до кінця (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).


В підсумку воїни ЗСУ опинилися в оточенні, багато хто з них загинув у боротьбі з ворогом, котрий переважав за кількістю, а багато, серед яких був і Ігор Гордійчук, зазнали важких поранень.

Ігор Гордійчук



«Я більш ніж дві з половиною доби (лежав. – Ред.) під палючим сонцем, це було 29 (серпня. – Ред). Нас не могли евакуювати. Без свідомості, втрата крові. Я отримав зараження. Я потрапив «200» у машину, де були «200» («вантаж 200», маються на увазі загиблі. – Ред.). І я був «200». У лікарню Мечникова нас привезли і там почали перевіряти. І десь у мене пробився пульс. І мене перевели у «300» (поранений. – Ред.), невідкладні. Коли ми приїхали в США з документами (історією хвороби. – Ред.), нам сказали, що за ними ми не повинні були вижити», – згадує про найважчий період свого життя Герой України.

Я

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий