«Морквина на мотузці»: в російському МЗС різко прокоментували «безвіз» для України

«Морквина на мотузці»: в російському МЗС різко прокоментували «безвіз» для України

Олексій Мєшаков, який займає посаду заступника керівника російського Міністерства закордонних справ, переконаний, що схвалене сьогодні рішення Європейського союзу щодо скасування віз для українських громадян, жодним чином не є повноцінним, тому що лібералізація буде дуже незначною. Про це передає replyua.net.




Виступаючи перед учасниками презентації щорічної доповіді Клубу «Валдай» «Невизначене майбутнє Євросоюзу: що робити Росії?», високопосадовець зауважив: «Це так зване введення безвізового режиму з Україною, значною мірою, можна порівняти з морквиною на мотузці», яка лише частково полегшує діючу нині систему». Заступник глави МЗС Росії додав, що безвізовий режим для українців передбачає перебування на території країн Євросоюзу протягом трьох місяців та не дає жодного права на працевлаштування.


Нагадаємо, що сьогодні під час засідання Ради Європейського союзу остаточно, без будь-яких обговорень, було затверджено скасування віз для українських громадян. З цієї нагоди президент Петро Порошенко привітав своїх співвітчизників у спеціальному відеозверненні.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий