На Київщині за дивних обставин загинув суддя Печерського райсуду. Фото і всі подробиці

На Київщині за дивних обставин загинув суддя Печерського райсуду. Фото і всі подробиці

У суботу, 11 вересня, в селі Погреби на Київщині знайшли мертвим суддю Печерського районного суду столиці Віталія Писанця. Того вечора чоловік відпочивав у будинку знайомого, де за розпиванням спиртного трапився конфлікт.




53-річний чиновник нібито впав, на його тілі не виявили слідів насильства. Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних джерел.


Інформація про подію до поліції надійшла близько 23:00. Писанця виявили непритомним у будинку по вулиці Центральній, 6 у Погребах Броварського району. Він належить військовому пенсіонеру у відставці Онопенку П., котрий має недійсне посвідчення адвоката.

Зазначається, що у компанії того вечора також відпочивав слідчий Солом’янського РУП ГУНП в м. Києві Хоменко Є. Чоловіки розпивали спиртні напої, згодом між ним і суддею виник раптовий конфлікт, під час якого останній завдав тілесних ушкоджень Хоменку.



Віталій Писанець був суддею Печерського райсуду Києва

Підкреслюється, нібито після цього Писанець перечепився через вазу і впав на підлогу. Товариші надавали йому допомогу, але врятувати не змогли. Зрозумівши, що той помер, вони викликали швидку допомогу.

За даними правоохоронців, суддю виявили у вітальні будинку в положенні на животі. На обличчі в ділянці носа й на футболці чоловіка були помітні видимі сліди бурого кольору.

Інцидент трапився в селі Погреби

Водночас, за словами джерел OBOZREVATEL, слідів насильства на тілі Писанця не було, його відправили на експертизу. Не виключено, що у чоловіка відірвався тромб.

«Поліція Київщини підтверджує факт смерті одного із столичних судей в селі Погреби Броварського району. На місці події працювали працівники Державного бюро розслідувань, які і будуть проводити розслідування цього кримінального провадження», – повідомили згодом на Facebook-сторінці ГУНП в Київській області.

Відомо, що Київська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом смерті судді Печерського районного суду м. Києва (Умисне вбивство, ч.1 ст.115 КК України). Справою займатиметься ДБР, оскільки в матеріалах фігурує правоохоронець.

Нині тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються всі обставини події та призначено комплекс експертиз. В Офісі генерального прокурора зазначили, що ОГП взяв на контроль хід розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Суддю знайшли мертвим у будинку по вул. Центральна, 6 у Погребах

Що відомо про Віталія Писанця

Згідно з даними порталу «Чесно», з 1998 до 2011 року Віталій Анатолійович Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області (з 2003 року обраний на посаду судді безстроково). В 2011-му його призначили головою цього суду.

22 липня 2012 року невідомі побили Писанця. Він потрапив до лікарні з переломом черепа й сильним крововиливом. Зазначалося, що причиною була його «професійна діяльність».

У 2015 році Писанця указом президента перевели до Печерського райсуду Києва.

Нещодавно суддя вів одне із засідань у справі Віктора Медведчука. Його захист заявляв відвід судді Сергію Вовку, але Писанець не задовольнив клопотання адвокатів нардепа.

Хто власник будинку, де помер суддя

Військовим пенсіонером у відставці, в будинку якого трапився конфлікт між правоохоронцем і суддею, є Петро Онопенко – ексзаступник голови Державної митної служби України.

Він народився 13 липня 1958 року в селі Великі Крушлинці на Вінниччині. Закінчив Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського, Академію Служби безпеки України, Київський національний університет ім. Т. Шевченка. Кандидат юридичних наук. Доктор філософії права.

Петро Онопенко

З 1979 по 1983 рік Онопенко працював учителем фізики Козінецької середньої школи (Вінницька область). Пізніше, з 1983 по 2008-й – в службі в КДБ СРСР і Службі безпеки України.

З лютого 2008-го – заступник голови Державної митної служби України (спершу – Валерія Хорошковського, з січня 2009 року – Анатолія Макаренка, з березня 2010-го – Ігоря Калетника). 17 січня 2011 року Онопетка звільнили з цієї посади указом президента.

У 2006-2008 роках він був депутатом Київради скликання від Блоку Юлії Тимошенко. З 2011 року – старшим партнером у юридичній фірмі Онопенко та Партнери.

Нагороди: почесна грамота Держмитслужби України (2008 р.); нагрудний знак «Золота зірка «За заслуги»(2008 р.); нагрудний знак Державної податкової адміністрації України «За сприяння податковим органам» (2009 р). Є радником митної служби 1 рангу.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий