На місці київського Леніна з’явиться творець біткоїна

На місці київського Леніна з’явиться творець біткоїна

У Києві на місці пам’ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка мають намір поставити пам’ятник Сатоши Накамото — автору першої криптовалюти і технології блокчейн.




Реалізацією проекту займається українська компанія в області VR/AR і робототехніки Raccoon.World.


Спочатку пам’ятник буде реалізований в віртуальному вигляді і його можна буде побачити за допомогою мобільного додатку. Кошти в розмірі 1 біткоїна на створення віртуального пам’ятника вклав засновник інвестиційної платформи Startup Network Олександр Сорока.

В майбутньому творці планують подати громадську петицію в КМДА про встановлення реального пам’ятника і запустити краудфандингову кампанію для збору коштів на будівництво.



Якщо петиція буде відхилена міською владою, автори проекту розраховують реалізувати проект на інших локаціях.

Установка пам’ятника в Києві — перший етап глобального проекту по створенню Віртуальної блокчейн-республіки та відкриття пам’ятників творцеві біткоїна по всьому світу.

Досі достеменно невідомо, хто ховається під ім’ям Сатоши Накамото. Розробника біткоїна ніхто не бачив, і існують гіпотези про те, що це група людей або штучний інтелект.

Пам’ятник Леніну на бульварі Шевченка знесли в грудні 2013 року. Після цього постамент пам’ятника не раз ставав частиною арт-інсталяцій. У різний час його озеленювали живими рослинами і використовували як основу для неонових арт-об’єктів.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий