На Радбезі ООН Росію звинуватили у військових злочинах

На Радбезі ООН Росію звинуватили у військових злочинах

Під час засідання Ради безпеки Організації об’єднаних націй, яке відбулось сьогодні, двадцять п’ятого вересня 2016 року в Нью-Йорку, Російську Федерацію звинуватили у військовому насильстві щодо мирних мешканців, — про це replyua.net інформує з посилання на ресурс «Радіо Свобода».




Так, спецпредставник ООН у справах Сирії Стаффан де Містура наголосив, що сирійський уряд за постійної і незмінної підтримки Російської Федерації розв’язав «безпрецедентне військове насильство» проти мирних мешканців оточеного урядовими військами Алеппо. За його словами, спостерігачі повідомляють про щонайменше двадцять три жертви сьогоднішнього бомбардування міста. Постпред Сполучених штатів Америки Саманта Пауер не тільки назвала дії Росії «варварством», а і наголосила в своєму Twitter, що «замість укладення миру, Путін та Асад продовжують війну».


Позиція Росії та уряду Сирії також піддалась критиці з боку Франції, Великобританії та інших держав. У свою чергу, постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін вину РФ категорично заперечував, і наголосив, що з огляду на «непримиренну позицію» сирійських повстанців, встановлення миру в державі неможливе.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий